Mam znowu samare

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam znowu samare!!
Kupiłem ja 6 kwietnia za jedyne 600zl tylko ze niestety 5 drzwiowa.jest biala z 90 roku.
jak ja kupilem to dobra w niej byla tylko buda, tłumiki, tarcze hamulcowe i przekladnia. pozostałe rzeczy byly do wymiany. robilem ja 6 tygodni z tata po 4 godziny dziennie. Wymienilem cale zawieszenie, caly uklad hamulcowy, silnik, klape tylnia, reflektory, w srodku-tapicerke, wykladzina i siedzenia, atrape, klamki zewnetrzne i jeszcze kilka rzeczy ale juz nie pamietam.
roboty bylo jak cholera. Z rzeczy tuningowych wsadzilem: kierownice, galke biegow, podkladki pod klamki, amortyzatory gazowe i sprezyny sportowe ventura, klape tylnia z czerwonej samary z spojlerem klapy i szyby, silnik po remoncie 1.5 tez z czerwonej samary ze stoczonym kolem zamachowym, felgi aluminiowe, tylnie swiatla przyciemnione, przednie i boczne migacze biale, podkladka pod rejestracje i jeszcze jakies tam drobiazgi.
aha zalatwilem sobie tapicerke do wsztstkich drzwi z niemieckiej samary z wstawkami materialowymi.
jak bede mial zdjecia to przesle ale do kogo je wyslac???
pozostalosci z czerwonej bede sprzedawac, ale duzo juz nie zostalo.

To fantastyczna wiadomość!!! Długo nas trzymałeś w niepewności!!! Gratuluje zakupu i oby ci się nią jezdziło jak marzeniem!!

Swietnie! Gratulacje!
No skoro ją robiłeś od zera, pewnie extra wygląda!!
Pokaz szybko zdjęcia!!
Jak chcesz, to ja mogę je zamieścić! Prześlij mi na maila jeśli sobie życzysz!

Pozdrawiam

Witam
Gratulacje Polen
czekamy na fotki tego cuda

Gratuluję! I cieszę się, że masz już Samarkę
Kurcze, nawet trochę Ci zazdroszę wypasionej tapicerki....
Pozdrawiam
PS
Wyślij zdjęcia na Klubową - Konrad Ci je tam wsadzi...

Ja równiez przyłączam się do gratulacji. Nie wiem czemu jakbys lekko żałował ze masz 5 drzwi.A moze mi sie zdawało.Lepiej powiedz ile dales za ta tapicerke z wstawkami materialowymi.

gratuluje i oczekuje fotek

Witam musze podjechać i zobaczyć to cacko ale dopiero jak szyby mi wyciągniesz bo chciałem je przyciemnić ale nie mogę sie doczekać bedziemy prześcigać sie pomysłami na wykończenie wnęrtrza ? A tak powarznie napewno wygląda dobrze i jak podłączysz światła pod podkładke pod tablice rejestracyjną to daj znać ja jakoś nie mam czasu narazie na to ale w lipcu czeka ją przemiana ( z malowaniem łącznie )
panoni

Baaaaaaaardzo serdecznie gratuluję nowego brum-bruma
A do 5-drzwiowej można sie przyzwyczaić

gratulacje Polen
co do zdjęć to Piotruś ma rację

Fajnie
A ta nówka też będzie miała taki sympatyczny... eee... dziubek, jak czerwona strzała?

nie żaluje ze mam 5 drzwiowa ale jakos bardziej mi sie podoba 3 drzwiowa. Ale wsadzilem sobie ze starej samary siedzenia i kanape i jak chce cos wyciagnac z tylniej kanapy to odchylam oparcie z siedzenia tak jak jest w 3 drzwiowej i nie musze otwierac tylich drzwi. co do tapicerki to zalatwilem sobie je od znajomego co zlomuje samary. trafila mu sie niemiecka wersja i zaraz porwalem tapicerke.
zdjecia zrobie w przyszlym tygodniu
Panoni - jeszcze nie wyjolem szyb z czerwonego wraka bo juz mam dosc garazu. siedzialem tam 6 tygodni bez weekendow co daje 30 dni. narazie mnie tam wogule nie ciagnie. ale postaram sie to zrobic jak najszybciej.

WSTRZYMAM SIE JESZCZE TROCHE Z SZYBAMI ALE TYLKO TROCHE A MORZE ZAŁORZYSZ TAKIE POKROWCE JAK MOJE I NOSEK (ATRAPE ) SZYKUJ NOWĄ DLA MNIE TAKĄ CO MIAŁEŚ NA SKLEPIE , JAK PRZYJADE TO POGADAMY JESZCZE
panoni

Mam podobna sytuacje, klepalem swoja prawie 3 miechy po pracy 19,00----1 w nocy.Teraz jak właże do kanalu to dostaje rechotania pepka.Ale powoli lecze sie z tego.A propo tapicerki zaczynam sie zastanawiac ile tapicer by krzyknał za taki bajerek do auta, podejrzewam że dałoby sie to jakoś zrobic

Golem: Zrobić da się wszystko, tylko niestety wymaga to nakładów finansowych!

Cytat:
2004-05-19 22:13:52, polen pisze:
nie żaluje ze mam 5 drzwiowa ale jakos bardziej mi sie podoba 3 drzwiowa. Ale wsadzilem sobie ze starej samary siedzenia i kanape i jak chce cos wyciagnac z tylniej kanapy to odchylam oparcie z siedzenia tak jak jest w 3 drzwiowej i nie musze otwierac tylich drzwi...

O niewiedziałem. Są jeszcze jakieś ciekawostki
Chyba dobrze rozumiem iż opisana różnica polega na tym iż w 3-ce przednie siedzenia mają odchylane plecki. Bo tylna kanapa jest składana w obydwu wersjach ?

Polen! Twoja postawa godna prawdziwego ładomaniaka! "Tyleśmy warci ile nas sprawdzono" - teraz można uznać , że zdałeś swą próbę , chociaż na pewno była kosztowna i wymagała wytrwałości i wiary ...Gratulacje!!!

Cytat:
2004-05-20 09:13:42, krycho pisze:
Golem: Zrobić da się wszystko, tylko niestety wymaga to nakładów finansowych!

ale duzo przelozylem ze starej samary. dolozylem do niej tylko 600zl. Wiec wyszla mnie 1200zl

Polen,ja tam nie chce nic gadac ale najwyzszy czas zmienic ustawienia profilu bo ta "samara rozwalona" jakos nie pasuje...