Felgi od audi do malucha

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moge miec takie 4 felgi jak na zdjeciu ponizej, j5,5 ET45 ''13 i teraz pytanko czy podejda one do kaszla? moze ma ktos takie zalozone? i druga prosba jakby ktos mial wiecej fotek tych felg bylbym wdzieczny za linki albo wrzucenie na maila. przeszukalem w cholere stron i to najlepsza fotka jaka wyczailem

Kolega mial takie w kaszlu,jest inna srednica piasty(mniejsza w audi) jak je dokrecal to sie przekaszaly,bys musial je przetoczyc.

a przetoczenie to nie jakis wielki problem,koniu tez swoje przetaczal...

to akurat nie bedzie problem bo dam dystanse tak czy siak bardziej mnie martwi czy 5,5 to nie za szeroko na przod i czy nie bede musial nadkoli poszerzac...gumy planuje narzucic 145/70... dysponujecie jakimis zdjeciami?

ja tez takie bede zakladal ale sa 13cali 5,5 szerokie i maja et38 mam je od kadeta c coupe i nie wiem jak sie mieszcza wejsc wejda tylko nie wiem jak z skrecaniem bo jeszcze nie zakladałem bo trwa przebudowa tez chce 145/70 i wlasnie jak to bedzie wygladac

Napewno nie beda wychodzily poza obrys nadkoli,ale koledze przy skrecaniu ocieraly kolka o nadkola wewnatrz.

A jaki rozstaw szpilek maja te fele?.
Ja probowałem załozyc 15"aluski z audi 80 ale B4. i totalnie nie pasowały. przykreciłem je po jednej srubce na koło i opusciłem auto- normalnie jeep cheeroke (tzn wypasionnie to wygłądało).
koła klinowały sie w nadkolach....
jak mi sie nudzi to mam czasem gupie pomysły

ja dzisiaj w ramach testow zalozylem jedna r10 na kapciu 145/70 i musze powiedziec ze wyglada fajnie, felga ATS alu r10 j5, niestety zakladalem na seryjnych srubach ktore sa za krotkie i tylko na chwile testowo postawilem auto na jednym takim kolku bez jezdzenia, a w poniedzialek zamawiam komplet r10 165/70

Nie wiem jak jest w najstarszych audi... ale w nowszych jest bodajże 4x108 czy nawet 114 w każdym razie różnica jest duuuuża

W starych audi jest tak jak w VW 4x100,bez przerobek da sie to przykrecic.

od paru dni mam juz felgi w domciu, mysle ze jak za 25zl za sztuke oplacalo sie na razie czekam na oponki bo mam remonti nie moge wygrzebac leza gdzies 145/70, teraz mnie tylko martwi ze efekt bedzie marny i bede musial szukac cos pokroju 175/50... co myslicie? ma ktos na 5,5 cala naciagniete 145 albo 135/70? chetnie bym zobaczyl jak to wyglada...

a tak wygladaja moje kolka:

ja mam 155 naciagniete na 6x13, wyglada ladnie ale trzeba pamietac ze rant wystaje bardziej niz guma....
te felgi z audi sa nawet ladne ale maja koszmarny offset, piszesz ze 45!!
widze 75 gramowy odwaznik na zdjeciu ... sprawdz sobie te felgi czy sa ok.....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-06-13 19:01:31 ]

o rancie wiem, nie przeszkadza mi, na tym komplecie nie bede swirowac... co do offsetu to mi w sumie na reke bo mam szpilki pod 2,5cm dystansu robione i przy takich rekinach np. bym jezdzil ze streczacymi szpilami a tutaj zarzuce dystanse i bedzie spoko. co do odwaznika co masz na mysli ze ma byc nie tak? bo jesli sprawa wywazenia to... ja nigdy nie wywazalem kol w maluchu, w koncu z reguly 100 nie przekraczam i tylko ta jedna ma taki odwaznik reszta ma takie male kosteczki... nie znam sie na tym ale skoro jest wywazona to i tak nie powinna miec bicia?

wiesz odwaznik 75 gram to duzo, ale moze to byc tez wina opony niekoniecznie felgi... felgi wywaza sie z oponami nie same felgi i po kazdej zmianie opony warto wywazyc,ale jesli nie jezdzisz szybko to ok... ale jesli ta fela jest prosta a te odwazniki byly w tej ilosci przez np wybulwiona opone to jesli teraz zalozysz waskie {sprawne} opony to ten odwaznik moze zdejmij

ps:na dystansie 25mm powinny fajnie wygladac szczegolnie z waskimi oponkami "german style"

hehe waskie opony czyli 135-145? bo widzialem raz maluchowskie seryjne opony (135/80 maja chyba?) na maluchowskich tyle ze poszerzanych felgach - efekt? TRAGEDIA! i nie chce zeby moje wygladaly podobne, wygladalo to okrutnie i dlatego sie cykam ze te 145/70 zepsuje caly plan co do odwaznikow to pewnie tak jak mowisz ze wina opon bo felgi nie byly uderzone, wszystkie sa proste i nie ma sladow od uderzen.

zaloz 155/65 na te fele.powinno byc ok a i opona jest jeszcze znosna jesli chodzi o toczenie malucha

mam naciagniete 165/55 na 6" alpiny i jest.... hm mocno TRAPEZOWO co ciekawe guma tylko troche szersza 175/50 lezy juz idealnie z rantem, dziwne te 165/55 sa wychodzi tak jakby byly 155 max... za to kolka wygladaja jak w japonskim driftingu

no to pokaz fotki! mi odpowiada efekt naciagnietej gumy byle by rozciagajac sie robila sie nizsza, bo niektore opony lubia sie rozciagac a wysokosc ta sama i widac tylko pochylone wysokie scianki co wyglada tak jak w maluchu o ktorym mowilem...

nie mam teraz jak porobic fot, ale do obnizania profilu przez trapezowatosc na to za bardzo ni licz, scianki sa pod katem, wysokosc ta sama , to w koncu guma. tak czy siak ja laduje 6" ET12 na przod i obcierac nic nie bedzie

jak te od audi maja ET 45 to niezla kicha...felg z et powyzej 30 bym nie kupowal, tym bardziej szerokich

Cytat:
2004-06-13 20:03:04, ZoLt4R pisze:
jak te od audi maja ET 45 to niezla kicha...felg z et powyzej 30 bym nie kupowal, tym bardziej szerokich

czemu? co wam w tym ET nie pasuje, dystans zalatwia problem w 100%. kupilem po cenie zlomu aluminium za 100zl komplet wiec akurat oplacalo sie i to bardzo... jak znajde lepsze te sprzedam za 3 razy tyle...