Wtrysk zamiast gażnika

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
jak w temacie zamieżam zrobić przeróbkę gażnik zamienic na wtrysk bezpośredni kolektor ssacy mam z xr tylko potrzebne mi sa wtryski plus instalacja i komputerek , wolałbym wersje bez przepływki ,opel 1.6 na pełnym ma takie rozwiązanie sonda i czujnik to wszystko ,czy w fordach nowszego typu były podobne rozwiązania dzieki .CO WY NA TO ?

[ wiadomość edytowana przez: grom25 dnia 2004-07-14 21:34:16 ]

Pierwsze EFI były na elektromagnetycznych wtryskiwaczach, sondzie Lambdzie i MAP Sensorze.

W pierwszych wersjach EFi nie masz przepływomierza, tylko MAP - czyjnik ciśnienia w dolocie.

świetnie a gdzie moge dostac za madre pieniążki cały komplecik może wiecie

Może Artecki by sprzedał...

Hm ciekawe, też myślałem nad wywaleniem gaźnika, ale jeśli chodzi o mechanikę to straszny laik jestem a znajomy mechanik powiedział że to bez sensu bo koszty duże a zysk w mocy czy oszczędności żaden (chyba że myślę o turbinie), a jak jeżdżę na gazie to już w ogóle się nie kalkuluje.
Oświećcie mnie jak to w końcu jest

.... weż sobie Koala kup Cossiego ..... i mocy pod dostatkiem i masz juz na wtrysku ..... ......

Cytat:
2004-07-15 09:42:56, mily-swiety pisze:
.... weż sobie Koala kup Cossiego ..... i mocy pod dostatkiem i masz juz na wtrysku ..... ......

No nie ma to jak pełna i wyczerpująca odpowiedź

.... może koszty trochę większe ..... a i efekt dużo lepszy ....

koszty może nie tak duze a efekt duzo lepszy , ale mam prośbę czy ma może ktos schemat instalacji wtryskowei z 1.6 EFI bardzo mi na tym zalezy bo nie jestem pewny zabardzo co do podłączenia jak by ktoś miał to bardzo proszę