Jak ustawic rezerwe

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam szukalem w archiwum ale nie znalazłem odpowiedzi na pytanie jak sie ustawia te badziewia na zaworze zeby kontrolka od poziomu gazu prawidłowo wskazywala (mam 4 zielone diody i jedną czerwoną). ostatnio wykrecilem zawor i po wkreceniu go spowrotem i zamontowaniu na nim tych kabelkow i plastikowego kółka w takiej samej pozycji jak było, wskazniki poziomu gazu nie dzialają prawidlowo. Przy pelnym zbiorniku mam tylko 2 zielone diody i juz po 100 km zapala sie rezerwa mimo ze jeszcze moge przejechac ze 350 km. Probowalem w ciemno krecic tym plastikowym kolkiem względem zaworu ale nie przynosi to rezultatu. W ogole to chcialbym ustawic zeby rezerwa zapala sie zawsze gdy w zbiorniku sa 3 litry gazu. Czy jest mozliwe tak precyzyjne ustawienie i JAK TO SIE W OGOLE ROBI??? instalacja BIGAS-a

pozdrawiam

Tomek

Raczej zapomnij o tak precyzyjnym ustawieniu rezerwy. Nie wiem jak jest w tych z czterema diodami ale jak się ma tylko jedną diodę w I lub II generacji instalki to rezerwe ustawia się poprzez regulacje magnesu który znajduje się na wskaźniku na butli. ALe powiem Ci szczerze że lepiej to wyłącz w ogóle i jeździj na liczniku okresowym. Ta rezerwa pokazuje przybliżony stan butli nie sugerowałbym się tym zbytnio - tylko to denerwuje.
Pozdr

A co do szukalem w archiwum i nie bylo

np
Regulacja rezerwy w elpigazie

pozdr

sorry, ale do d.. to wyszukiwanie na forum juz drugi raz nie moglem znalezc potrzebnych informacji, a do "lewych" informatycznie nie należe. Nie wiem jak znalazles ten wątek ja wpisywałem wszystkie odmiany slowa rezerwa i w temacie i w tresci i dupa blada nic nie wyszlo a nie mam czasu zglebiac niuansow wyszukiwania (jesli są jakies).

Ale dzieki za pomoc i za rady.

Pozdrawiam wszystkich

Tomek

ustawic ustawic..

mi powiedzieli jak odbieralem auto... ze na oko jest ustawionze ze na 80km przed koncem wlaczy sei rezerwa
moj apierwsza podroz na gazie do nimiec..
przejechalem 130km i..
i zaczyna palic sie rezerwa szybko licze czy to mozliwe ze pali moi ponad 20L
ale jade jade jade...
i zrobilem 480km na 36 litrach

coz..

popowrocie okazalo sie ze mieszanka byla za uboga
wyregolowali
i teraz robie 430km

a rezerwa dalej sei po 120-130 wlacza

tak wiec na licznik najpewniej jezdzic

pozdrawiam

własciwie po co komu ten wskaźnik licznik niegdy nie oszukuje..

Witam!!! Ja ma od roku LPG i jezdze cały czas na liczniku okresowym,można się do tego przyzwyczaić.Pali mi 12l!!!Nie ma co ustawiać rezerwy,bo zawodzi.Ja na nieustawianej rezerwie robie ok.200km!!!Pozdrawiam!!!
A ile wam pali fiakers???