Ubezpieczenie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
1 Jaka ubezpieczalnie polecilibyscie (gdzie najtaniej itp) a moze link4 ??? co o tym myslicie ??
2 mam zamiar ubezpieczyc na siebie przyczepke czy beda mi lecialy znizki? wie ktos??

ad.2 tak bedą Ci leciały zniżki,
ad.1 cholera wie pełno tego na rynku jest teraz nie wiadomo co wybreać, ja mam ubezpieczone w PZU, ale w alianzie ubezpieczenia są na lepszych warunkach pod warunkiem że auto jest nie starsze niż 10 lat, co w moim przypadku nie wchodzi w grę

na pewno nie Warta (tu się Arek może wypowiedzieć co wyprawiają), ja od zawsze mam w PZU i odpukać nie było nigdy problemów, z wypłaceniem AC wszystko ok itp., Samopomoc jeśli jeszcze istnieje jest tania, ale opłaca się wziąść tylko OC bo z innymi "dodatkami" jest podobno cienko jesli przychodzi do wypłaty odszkodowania....

warta i pzu sa siebie warci (czytaj nic niewarci "ojciec mój" 30 lat oplacania skladek raz tu raz tam )
a tak na powaznie to wlasnie tez słyszalem cos o tej samopomocy
a wiesz moze gdzie maja siedzibe jakąs?
no wlasnie gadzio a jestes pewien bo jeden agent powiedzial mize bede mial znizki a drugi ze to pojazd bez sinika i ze niebda mi lecialy no i zglupialem a wsumie sie jeszce tak dokladnie niedowiadywalem dlatego tak zapytalem

Co do link $ to czytałem na różnyh forach że walą w chuja maksymalnie jeżeli chodzi o wypłate pieniędzy, obojętne czy zjest to odszkodowanie czy zwrot kasy za polise jeżeli sprzedajesz auto

Cytat:
2004-06-20 15:58:22, bartek-bujak pisze:
a tak na powaznie to wlasnie tez słyszalem cos o tej samopomocy
a wiesz moze gdzie maja siedzibe jakąs?

Kraków 30-048
ul. Czapińskiego 3
tel.(0-12) 295-05-00, 633-75-91, 633-34-82, 295-05-10

dzieki

ul.Młyńska 8
tel.412 16 35

ja sie tam ubezpieczam wspolpracuja chyba z kazda firma ubezpieczeniowa i napewno wybierzesz tam cos taniego
tak apropo to jak poszedlem tam pierwszy raz to na dzien dobry dali mi 60 % znizek za nic najlepsze jest to ze nigdy ich nie mialem

łooooo panowie przy 50 % znizce OC 1.3
samopomoc :310 zł
warta i pzu ponad 500 zł
przepasc......................................

wow to ja w pzu przy 25% zniżek płacę za MALUCHA 616zł za rok

ja przy znizce 60 % za malucha placilem 350 zl bo dzona mialem a bez dzwona mial bym 250 zl w warcie

a ja kupilem u szfabensow na starego samochod ( jak juz przyjechalem to nieprostestowal ) i mam oc w samopomocy 240 zł

to gadzio w samopomocy pewnie mplacilbys ok 200zł mniej
ale ac to juz bym tam niewykupil chyba bo to jednak juz ryzyko

oszukuja !!!!!!!!!

oj Rysiu coś za duzo tej interii czytasz

a ja mam pytanie:
jak sprzedaje teraz samochód a opłaciłem z góry za rok OC (+AC,NW) na początku miesiąca, to jak to teraz jest, czy zwracają mi kase z ubezpieczenia czy nie ? kiedyś zwracali ale jak jest teraz to nie wiem....

pół roku temu jak znajowu sprzedawał samochód to mu zwrócili jakiś tam % z ubezpieczenia,to też chyba zależy od umowy kupna/sprzedaży w której to sprzedający zrzeka się badz nie zrzeka się ubezpieczenia, czy jakoś tak.
P.S.
spytaj SiZa o to on będzie wiedział, o ile jeszcze wie co to wogóle jest samochód bo o rajdówce już nie wspomnę

ja jak teraz kupilem carsa to poprostu pojechalem do ubezpieczalni i przepisali oc ubezpieczenie na mnie ale najlepiej to podjechac do jakiejkolwiek i sie spytac no lub zadzwonic jak sie nie chce ruszac

Jak sprzedajesz autko to masz dwie możliwości albo sprzedać z ubezpieczeniem i skasowac za pozostały okeres gościa albo musi ci podpisać papier że go nie chce (ubezpieczenia) i wtedy idziesz do ubezpieczalni z tym papierkiem i zwracaja ci za kazdy pelny miesiąc który został minus 30 dni które gościowi przysługują na przerejstrowanie samochodu. Daewoo i Warta ma swoje druki które gość musi podpisać. I tyle mam nadzieje że coś to wyjaśniło a nie poplątało, ciężki dziń dziasiaj jakiś

dzięki, wszytsko wiem w takim razie