MotoNews.pl
4 [125] Maska (55304/0) - PT

[125] Maska

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
urawala mi sie jakims dziwnym trafem linka od podnoszenia maski [klapy silnika] da rade to jakos otworzyc ?

napewno sie da , niewiem jak jest df ale w winnych autkach trza się wgrzebać pod samochód i od środka sięgnąć zamka i pociągnąć albo odciąć z linki pancerz i za linke chwycić kombinerkami jeżeli urwała się przy cięgnie

[ wiadomość edytowana przez: proiss dnia 2004-07-07 20:48:13 ]

w zwyklym kancie to wytarczy odpiac dolna czesc obudowy nagrzewnicy (gdyz tam jest linka podlaczona) i recznie obrucic dzwignia, lub tez wjechac na kanal i pogrzebaczem lub jkims pretem wygietym w hak pocignac za cieglo

nie wiem jak jest w jklasyku ale chyba mechanizm otwierania jest podobny, a z uwagi na to ze nagrzewnica jest mniejsza to chyba latwiej sie do tego dostac

tzn ten przewod co szedl za nagrzewnica do silnika to jak go pociagnalem zostal mi w lapce a tam zostala dziurka . . .a jutro mnei czeka wymiana sprzegla ;/ ;/ ;/ ;/ ;/ bajerka jest . . .

pociagnij maske maksymalnie w lewo i jednoczesnei do gory. W 2/3 kantow skutkuje to jej otwarciem.

popieram to co pisze kosa131u mnie przewaznie tak sie maske otwieratakze-wziasc za rog ,pociagnac do siebie(rog od kierowcy)i do gory!!

a sluchajcie a jakbym np zdjal atrape to tam przypadkiem nie bedzie tych nakretek ktore mocuja maske ?

niee srubki mocujace zawiasy sa przykrecane od gory wiec najwyzej zobaczysz ich gwinty probuj z kanału...

myk z odciagnieciem klapy jest stary jak swiat dlatego mam tak wyregulowana ze palcow sie nie wcisnei a jesli juz toi tak nic nie da

i na nieszczescie URWALA SIE LINKA i trzbabaylo rozbierac cala konsolei wyjmowac dol nagrzewnicy

oki dzieki bede probowal moze znajduje sie w tych 2/3 - oby

dokladnie tylko nie boj sie mocno pociagnac

oki jak pogne to dejta spodziewaj sie przesylki do prostowania w przyszlym tygodniu . . .zartuje . .pozdrawiam i dziekuje . .za pomoc

[ wiadomość edytowana przez: stasiu dnia 2004-07-07 21:43:53 ]

spoko, ciągnij śmiało, jakbyś nie mógł maski podchaczyć to wez jakiś śrubokręcik+szmatkę i podchacz, jak nie bedziesz mógł w palcach utrzymac to podłóz sobie kawałek styropianu i wtedy złap porzadnie i ciągnij.
a tak wogule to gdzie ci się ta linka urwała? bo jeśłi przy uczwycie to moze wystarczy sie pochylić i złąpać końcówkę linki kombinerkami i wtedy pociagnąc? a jeśłi przy zamku to pozostaje ci jedynie ciągnąc za maske.. jakoś nie wydaje mi się żebyś dał rade od dołu otworzyć, chyba skrzynia będzie przeszkadzała..

Cytat:
2004-07-07 21:29:07, Samael pisze:
myk z odciagnieciem klapy jest stary jak swiat dlatego mam tak wyregulowana ze palcow sie nie wcisnei a jesli juz toi tak nic nie da

Tiaaa ja też mam maskę na plasko a nawet rogi minimalnie niżej niż błotniki... nawet przy normalnym otwieraniu jest problem
mam wyjętą tą gumkę odbijającą bo jak była założona to były problemy z zamykaniem...

Btw. Ktoś może kombinował z maską na amorkach gazowych ??? tak jak jest np w klapach kombi i hatchbacków...

u mnie jak jade po dziurach dosc szybko to czasem sie otwiera sprubuje a tak wogole po co ci otwierana maska zaspawaj ja najlepiej A tak na powarznie to patent z ciagnieciem jej ukosnie jest sprawdzony i u mnie
Pozdarwiam

no i co otworzyła sie??

tak - okazalo sie ze znajduje sie w tych 2/3 fiatow - otwiera sie bez problemowo jak Ciagne ja zgodnie z zaleceniami - Dzieki Chlopaki - sprzeglo wymienione itd - ale docisk to mialem taki kosmiczny ze sie przerazailem jak zaobaczylem mine kumpla ktory zrobil takie wilkie oczy i jeszcze slowa Zeckona jak zobaczyl moj stary doscik powiemdzial " co to qrwa jest...?" oj dzialo sie . .ale juz wszystkow wyminuione na nowe i smiga jak ta lala ;d;d;d;] ;];] - jeszcze raz THX