Poszukiwany dobry mechanik w krakowie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam,
gdzie prócz ASO można w Krakowie lub okolicach pojechać z Toyotą E11 98' LF , żeby ją mechanik obejrzał. Sprawa dotyczy silnika. Od jakiegoś czasu spala więcej - ok 10l po mieście, silnik wyraźnie głośniej pracuje, doszedł nowy "dźwięk" w silniku - od czasu do czasu jakby ... szept czy coś w tym stylu. Dawno temu, jak ojciec miał malucha, to przy takich dźwiekach mechanik mówił że coś jest nie tak z zaworami. Nieznam się zupełnie na silniku, a w ASO ile razy pytałem o różne rzeczy, byłem zbywany że mi się zdaje, że tak ma być, że są to szmery technologiczne itp... . Problem w tym, że ile razy jakiś dźwięk mnie zaniepokoił w aucie, zawsze po jakimś czasie się okazało, że miałem rację.

Pozdrawiam serdecznie
Tomek z Krakowa

Spróbuj tutaj: http://www.sikoraserwis.pl/. Ja tam ostatnio byłem dwa razy ze swoim autem na grubszych robotach i jestem zadowolony, a jechałem tam specjalnie z Bielska a to dużo dalej niż z Krakowa Zresztą piszący u nas na forum użytkownik SerwisSJ własnie tam pracuje

Na nowym forum w wątku serwisy też jest trochę o serwisach w Krakowie, możesz tam także popatrzyć.

A że tak zapytam "Krakusów" - gdzie Wy jeździcie do serwisu ?
Ja odkryłem ostatnio Kwik-Fit i jestem zadowolony.

Pozdrawiam
Tomek

Nie wiem czy to ten sam "Kwik-Fit" ale w Krakowie odwiedziłem 2 razy taką stację która kiedyś była "Kwik-Fit'em" a teraz jest to stacja ShellServ czy jakos tak. To było kiedy szukałem dla siebie samochodu no i tam właśnie jeździłem na przegląd przed zakupem (bo akurat dwa auta oglądałem w Krakowie).

Pierwszy raz byłem tam z Citroenem Xantią no i o dziwo nawet wiedzieli jak się za hydropneumatyka zabrać (szef serwisu - chyba - miał kiedyś CXa), obejrzeli auto dość dokładnie, z mechanikiem dało się pogadać, popatrzył czy rdzy nie ma, pokazał gdzie było coś robione z blachą, no i zapłaciłem tylko 30 zł. Było spoko - tamtej Xantii nie kupiłem

Za to kiedy tam pojechałem z drugim samochodem - moją obecną Toyką, to była inna ekipa no i nie dość, że za taki sam przegląd zapłaciłem 50 zł (gościu był bardzo zdziwiony że tydzień wczesniej płaciłem 30...) to jeszcze musialem się dopominać żeby zbadali maszynką hamulce i amorki bo chyba sie im nie chciało... mechanik był milczący i np. jak zapytałem czy nie widzi tam czegoś co by wskazywało że auto było bite to nie odezwał się słowem ... za to przy płaceniu powiedzieli, że nie są blacharzami i na temat blacharki nic mi nie powiedzą... No ale ogólnie nie było źle, choć w porównaniu z pierwszym razem to wypadli blado... Żadnych napraw tam jednak nie robiłem wiec w tym temacie się nie orientuję.

Witam,
dokładnie o ten serwis chodzi.

Pozdrawiam

Już kilka razy o nim pisałem, był kiedyś na Mogilskiej, a teraz ponoć przeniósł się na Klasztorną. Gość, który zajmuje się japończykami. Podobno niezły. Sam nigdy nie musiałem korzystać więc z pierwszej ręki nic nie powiem.
Pozdro.