Płyn w chłodnicy

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
witam wszystkich!
potrzebuje szybkiej porady ponieważ jutroi wyjeżdżam i dziś w przedwyjazdowym wizualnym przeglądzie auta stwierdziłem, że mam mało płynu wchłodnicy w zbio0rniku wyrównawczym, i tu pytanie:
nie ma takiego samego płynu zeby dolac czy moge dolać litr innego płynu tez na glikolu słyszałem że nie miesza się ale pytam o zdanie na jesień i tak będe wymieniał ale teraz musze dolać, prosze o szybką porade i z góry dziękuje.
Pozdrawiam Tomek

Ja mam prostą odpowiedź:

Dolej WODY.

Dlaczego? A dlatego, że:
- wymiesza się z płynem
- przy tej ilości w układzie (ok. 8L) dolanie 1L wody nic nie zmieni
- nie zamarznie ci chłodnica (bo mamy lato)
- i tak będziesz wymieniał na jesień

Pozdrawiam.

Ja chyba też bym był za wodą

Destylowaną!!!

Spokojnie lej wodę (destylowaną), nawet w zimę taka mieszanka nie zamarźnie (w tym stosunku wody do koncentratu).

Cytat:
2004-07-27 20:02:26, Mihty pisze:
Ja chyba też bym był za wodą

...Oczywiście DESTYLOWANĄ lub DEMINARILIZOWANĄ !!....grosze kosztuje więc nie problemik

spoko spoko wiem że destylowana, już uzupełnjiłem jest spoko teraz mogę jechać a wyjeżdżam na słowacje, więc po górach dostanie w d... pozdrawiam dzięki za odpowiedzi

Cytat:
2004-07-27 23:44:44, Tomek2 pisze:
wyjeżdżam na słowacje, więc po górach dostanie w d...

Nie wiedziałem ,że te Słowaki to takie zboki

A litra kranówy wlejesz i też się nic złego nie stanie (JACO - to stawanie to nie do Ciebie).

Cytat:
2004-07-28 08:01:07, piotr-ek pisze:
A litra kranówy wlejesz i też się nic złego nie stanie.

Co do tej kranówki to faktycznie koncentraty mają własciwosci demineralizacyjne, więc litr w/w nie zaszkodzi.

Cytat:
piotrek pisze:
(JACO - to stawanie to nie do Ciebie).

Ale kolega Tomek2 nigdzie nie napisał, że ma wlany koncentrat . Może mieć borygo/petrygo jak piotr'ek. Zresztą... jak mi padła chłodnica to na wodzie jeździłem bo przecież na płyn bym nie wyrobił.