Mixer do Hondy (silnik D15B3)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Poszukuję mixera do wymienionego w temacie silnika. W układze zasilania jest gaźnik, z powodu braku miejsca mixer musi być zamontowany wewnątrz filtra powietrza. Mixerek, który zamontowali gazownicy był dopasowywany szlifierką kątową i wiertarką ręczną przez co nie jest zbyt szczelny Wydaje mi się, że z tego powodu mam problemy z jałowymi obrotami - pomimo dwukrotnej juz regulacji czasami zdarza się, że są za niskie by podnieść wskazówke obrotomierza Reduktor AG (Tomasetto).

Czyby nikt nie spotkał się z takim silnikiem? Ludzie pomóżcie bo codziennie dobija mnie huśtawka obrotów a podejrzewam, że to przez tandetny montaż miksera.

pozdrawiam

Witam.
Proponuję na próbę odtłuścić benzynką i uszczelnić silikonem. Ale jeśli to świeża instalacja to:
1) może jeszcze membranki sie układają
2) jeśli masz jeszcze gwarancję i nerwy całe to duś swoich gazowników.

Jakbyś zobaczył jak oni ten mixer montowali to też chciałbyś go wymienić zamiast uszczelniać. Jak coś gościom nie pasowało to kątówka lub wiertarka w dłoń i na podłodze warsztatu dopasowywali, dobrze że tam byłem i chociaż kazałem opiłki aluminium odkurzaczem wyciągać bo im się nie za bardzo chciało. Podejrzewam, że silnik nie był by zachwycony jak by mu się coś takiego do środka dostało.