[126] czerwone podswietlanie zegarów??

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszytkich! jak mam pytanie jak zrobić czerwone podświetlanie z zielonego czy jest to trudne nieche patrzec na to zielone !chodzi o eleganta da sie to zrobic metoda domową?

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-07-16 07:48:14 ]

stop przemocy !!!

o co ci chodzi chłopcze bo nie za bardzo wiem , licznik , neony pod autem , w aucie , podświetlanie tablicy , pozycyjne , sprecyzuj bo nikt nie zgadnie

woolllaaaboga PRZEPRASZAM ZE NIEŚCISŁOŚC CHODZI MI O PODŚWIETLENIE ZEGARÓW NIE NIE NEONKI NIEE:p

Proponuje Diodami A stare podswietlenie wywalic

A ja mam podswietlony na zielono obrotek zalozylem na zarowke kondona zielonego i jest git. tak samo mysle ze mozesz zrobic z zegarami.

Ja w moich zegarkach od poloneza okleilem tylko zarowki czerwona okeina tzw. "transparentna". Mozna ja kupic w roznych kolorach. Na zarowkach sie nie pali (w koncu to tylko 1.2W).
Fotka w profilu. Troche wyszlo na fioletowo, ale to wina aparatu ::

EDIT:
Pospieszylem sie. Nie mam juz tej foty. Sorki.

[ wiadomość edytowana przez: elmo126 dnia 2004-07-15 21:22:11 ]

witam poprostu bierzesz kupujesz czerwone zarowki do podswietlenia i rozbierasz zegar,sciagasz tarcze i odcinasz jakos te zielone kopulki co sa w nich zarowki, jeszcze jak chcesz to mozesz sobie wylozyc jakas srebrna folia wnetrze zegara to bedzie swiecic lepiej ja tak mialem zrobione i swiecilo zajebiscie a teraz mam biale i tez mam czerwone podswietlanie.....

EDIT: aha zapomnialem dodac ze to wszystko w flu ale mozna tak samo chyba w elegancie

[ wiadomość edytowana przez: boombel dnia 2004-07-15 21:29:10 ]

W elegancie tarcze są pokryte zieloną farbką i dlatego świeci na zielono. Czy idzie ją zmyś to nie wiem bo nie próbowałem.

Cytat:
2004-07-15 21:18:59, eLMo126 pisze:
Ja w moich zegarkach od poloneza okleilem tylko zarowki czerwona okeina tzw. "transparentna". Mozna ja kupic w roznych kolorach. Na zarowkach sie nie pali (w koncu to tylko 1.2W).

EDIT:

daj fotki jak mozesz tych zegarkow

Cytat:
2004-07-15 21:59:44, maskekk pisze:
Cytat:
2004-07-15 21:18:59, eLMo126 pisze:

EDIT:

daj fotki jak mozesz tych zegarkow

W sklepach motoryzacyjnych yez mozna dostac specjalna farbke do zarowek

Cytat:
W sklepach motoryzacyjnych yez mozna dostac specjalna farbke do zarowek

Tak to prawda, ale ta farba po czasie pęka i odpada, więc myśle że to nie ma sensu. Najlepszym rozwiązaniem jest chyba podświetlenie diodami.

Cytat:
2004-07-15 21:44:35, York pisze:
W elegancie tarcze są pokryte zieloną farbką i dlatego świeci na zielono. Czy idzie ją zmyś to nie wiem bo nie próbowałem.

W FL też tarcze pokryte są zileoną farbą, zmywacz do paznokci da rade

napewno tarcza jest pomalowana na zielono ?? ja mialem taka ze cala byla z zielonego plastiku,jak pisalem wywalilem te kopulki co sie wnie wklada zarowki wsadzilem czerwone i tak swiecilo na czerwono a z tarcza nic nie robilem...