MotoNews.pl

Elektryczne szyby - jak zrobic

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

Mam pytanie prosze o info jakie urzadzenia i elementy beda potrzebne mi przy wykonaniu elektrycznych szyb. Chciałbym cosik takiego zrobic w swoim autku. Wdzieczny byłbym rowniez za schematy jak to podłaczyc!. Wszelkie informacje mozna podeslac na priva. Z gory bardzo dziekuje.

Ja bym ci proponował kupić od kogoś z hyundaia pony.Wtedy będziesz miał pewność że będzie pasowało.Bo te uniwersalne na allegro to badziewie.Szyby ledwo się podnoszą.
Ale jeśli tak bardzo chcesz to kiedyś widziałem w Niemczech takie skrzyneczki które się montuje tam gdzie korba jest na zewnątrz.Jest to o wiele prostrze niż rozkręcanie całych drzwi i mocowanie wysięgnika.Znajomy takie coś ma w Golfie3 i nie narzeka.Ponoć za komplet dał ponad 100.
Ale jednak polecam oryginalne i idź z tym do mechanika.
Pozdrawiam

JA w moim poniaku również zakładałem elektryczne szyby. Kupiłem orginalne od Pony. Schemat jest prosty mam podłączone po zapalniczke. Największy problem jest z podłączeniem przełącznika, bo jeżeli nigdy tego nie robiłeś to mozesz mieć problem. Ale pociesze Cię że ja również pierwszy raz zakładałem i po nerwówce i wylkinaniu tego udało się. Teraz już wiem że to jest banalne