Ekstra kontrolki

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Czy ma ktoś pomysł, jak uruchomić kontrolki : zapięcia pasów, niskiego poziomu płynu chłodniczego, płynu spryskiwacza itp.
W instrukcji obsługi samochodu jest napisane: dla wersji.
Dla jakiej wersji????

Dla wersji amerykańskiej!

Też bym chciał wiedzieć.Może jest ktoś kto ma taką wersję,niech się odezwie.

Zapewne chodzi tu o wersje... przyszłościową.

Niestety wszystko trzeba robić samemu Ale nie jest to takie trudne. Pasy... potrzebujesz uchwytu pasów z czujnikiem.. itd.
Ja kontrolkę niskiego poziomu wody chłodnicy przerobiłem na kontrolkę pracującego wiatraka chłodnicy. Wgryzłem się w przewody wentylatory i nieźle nakombinowałem żeby to podłączyć do kontrolki, ale wszystko fajnie działa. A powyżej 120 km/h ta kontrolka zaczyna się lekko świecić bo wiatrak jest napędzany pędem powietrza.

hmm pasy powiadasz ??
a czy w lanosie nie jest tak ze kontrolka od pasow to jest tylko taki bajer ze owszem swieca ale niezaleznie od tego czy sa zapiete czy nie do momentu az uruchomisz silnik ?

Lanos... nie wiem. Ale w Nubirze jet chyba to samo. U rodziców właśnie w Nubirze do uchwytu pasa dochodzi kabelek. Kiedyś to działało. Kontrolka się paliła jak pasy nie były zapięte. No ale się popsuła i można bez pasów jeździć

hmm u ojca w Tico tesz jest taki bajer z pasami..trzeba gdzies pojechac i zakupic taki uchwyt pasof i przerobic to bedzie dzialalo...tylko poco ?? ja niejezdze w pasach bo zaduzo roboty a w wawie w centrum nie rozpedzam sie powyzej 60 w dzien z powodu korkow wiec tylko lapka by sie palila i denerwowala

a gdzie i za ile mozna kupic okragle zegary do PF125p? kiedys widzialem w sklepie, ale jak sie ostatnio pytalem to gosc powidzial ze nie ma i nie bedzie

pozdrawiam, Samael

Panowie właczam kierunkowskaz zapala zapala się kontrolka od awaryjnych co to???

[ wiadomość edytowana przez: Gigant22 dnia 2002-11-04 11:29:54 ]

pewnie Ci sie dioda zwarla na zegarach

Masz prbl. Jaką masz szafę? Okrągłą? Czy termometr?

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Ja ostatni spalilem bezpiecznik 25A efekt byl taki: niedzialal gaz kierunki radio lampka w srodku a jak wlaczylem wycieraczki to zapalala sie kontrolka od swiatel przyczepy

ot instalacja w polonezie
nie martw się tą kontrolką od awaryjnych. To znaczy że działa ))

zegarki mam okrągłe.........
gdzieś jest zwarcie bo raz świeci raz nie ...i jesszcze zauważyłem że raz świeci kontrolkaod swiateł raz nie !!!

Proponuje sprawdzic skrzynke bezpiecznikow oraz kostki elektryczne przy zegarach.

Mam w zegarach nieczynne lampki: minimalny poziom płynu chłodzącego, minimalny poziom oleju i minimalny poziom płynu w zbiorniku od spryskiwacza. Czy ktoś ma może je fabrycznie działające lub orientuje się gdzie się powinny znajdować od nich czujniki? Chętnie bym je sobie uruchomił.

poziom oleju mozna zrobic na czujniku od argenty,
Poziom plynu ma zbionik od audi, poprostu plywak i pstryczek elektryczek...
Przegrzanie sie plynu jest bez sensu bo po zatrzymaniu samochodu troche jeszcze temperaturka sie podnosi i to normala..

(JA u siebie podlaczylem pod brak plynu w spryskiwaczu rezerwe gazu, pod sprezyne swiec zarowych - kontrolka ze jade na gazie, pod, pasy bezpieczenstwa - otwarcie drzwi, itd itp

A czy ktoś zakładał czujnik temp. oleju i voltomierz od ładowania.
Jeżeli tak to gdzie najlepiej umieścić dwa dodatkowe zegary?

Proponuje jeden ze środkowych nawiewów.
U mnei kontrolki:
kontr. od świec żarowych - ogrzewane lusterka
pasy - nie zamknięty centralny
temp. płynu chłodzącego - wiem kiedy chodzi wentylator
ogrzewnie siedzeń - ogrzewanie siedzeń

-----------------
"Nigdy mnie nie zawiódł, nie zdradził ani raz.
To wspaniała jest maszyna, choć ma już ze 40 lat.
Fiacior mój to jest to, kocham go..."

Cytat:
2002-12-21 16:20:40, OLO pisze:
Proponuje jeden ze środkowych nawiewów.

Z tego co wiem to stara decha a więc to miejsce odpada