| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pkrasinski Polonez Caro Warszawa | 2004-07-18 16:50:53 Witam wszystkich użytkowników samochód marki FSO, a w szczególności SuPeR samochodu jakim jest POLONEZ.
Przeglądałem forum dotyczące wszelkich usterek, napraw i wogóle techniki i wiem jedno - ja poprostu NIE MAM GŁOWY do tego wszystkiego. Stąd moje pytanie: czy któryś z doświadczonych użytkowników mieszka w Warszawie i w przypadku jakichkolwiek problemów z moim "wozem" mógłby mi służyć poradą techniczną, ewentualnie pomocą w usunięciu tychże problemów. A może moglibyście mi polecić jakiś dobry (i sprawdzony) warsztat, w którym nie zostawię 1/2 pensji za naprawę jakiejś drobnostki ? W chwili obecnej potrzebuję pojechać do jakiegoś dobrego elektryka, który zna się na rzeczy i będzie umiał rozwiązać moje aktualne problemy z samochodem. Będę wdzięczny za wszystkie informacje i odpowiedzi, mam nadzieję że nie pozostawicie mnie samego z moimi "motoryzacyjnymi" problemami. PiOtReK Kontakt ze mną: pkrasinski@eranet.pl / GG:39978 / 604-25-23-21 |
mati_lecha Miłośnik FSO Poznań | 2004-07-18 17:00:36 Temat postu brzmiał groźnie. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-07-18 20:29:05
ano grożnie a w warszawie jest urodzaj kolegów mających smykałke do polonezików wiec napewno ktos ci pomoze |
pkrasinski Polonez Caro Warszawa | 2004-07-18 20:36:02 To ja już sam zauważyłem, ale jakoś nikt nie chce ze mną nawiązać bezpośredniego kontaktu |
Lafaar Miłośnik FSO MR93 / Vitara / Berl ... Toruń ZOK | 2004-07-18 20:42:28 moze na razie napisz jakie masz obecnie kłopoty ze swoim autkiem, sprobujemy cos zaradzic, a jesli sie nie uda to bedziesz juz sie konkretnie umawial z kolegami z W-wki |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-07-18 21:03:11
musisz pamietać ze dzisiaj jest niedziela a wielu kolegów łaczy sie z internetem w pracy |
PAGAN Wwa | 2004-07-19 09:59:51 przyjedz na zlot, wypiesz z nami i problem sam sie rozwiaze. |
pkrasinski Polonez Caro Warszawa | 2004-07-19 10:42:12 To "rzut beretem" ode mnie i akurat wtedy mam wolne, więc może wpadnę, ale to dopiero za 24 dni, a ja muszę zrobić ten samochód jak najszybciej ...
Ktoś mi odpisał na Cafe Allegro żebym sprawdził luz na zaworach (dot. problemu z odpalaniem), co o tym sądzicie, wiem że powinienem się już zabrać do wyregulowania zaworów, ile to może mnie kosztować ? |
profil-usunięty | 2004-07-19 10:49:19
poprawcie mnie jesli sie myle, ale dla mnie pierwszym podejrzanym jest pan rozrusznik do remontu/przejrzenia (głównie automat). nie pomogę bo sam mam mnóstwo roboty i czasu braknie mi na swoje sprawunki. |
bodziot Miłośnik FSO "Misia" czyli Fiat P ... Kraków | 2004-07-19 11:17:15
nie mylisz sie bo mnie też sie trafił zimnolubny rozrusznik a po wizycie u elelektryka i zbiednieciu o 70 zł działa bez awaryjnie może być jeszce inny feler stacyjka i przepalone styki ja rozwiązałem ten probmem instalująć przekażnik i na automat leci plus bezposrednio z aku i w kazdych warunkach kreci jak szalony |
Mokry Miłośnik FSO Poldzo/VW Gragów | 2004-07-20 00:55:49 Ja bym jeszcze sprawdził kabelek łaczący automat ze stacyjką. U mojej lubej w samochodzie był zasniedziały i powodował podobne problemy (palił bardzo ładnie na zimnym silniku po nagrzaniu świeciły tylko kontrolki a automat nie załączał rozrusznika) Prawdopodobnie na zasniedziałym przewodzie był zbyt duży spadek napięcia który sie powiększał przy wzroście temperatury [ wiadomość edytowana przez: Mokry dnia 2004-07-20 00:57:06 ] |
pkrasinski Polonez Caro Warszawa | 2004-07-20 11:15:52 Jakieś 30 min. temu zrobiłem reset komputera (oczywiście w samochodzie) i jakby zniknął ten problem - bardzo ładnie odpala cały czas, nawet sie nim przejechalem troche ostrzej (120-130 km) i jest cały czas OK.
Ciekawe rzeczy dzieją się z moim samochodem ?! |