Kratka wlotu powietrza na tylnym słupku 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Czy ktoś może wyciągał to dziadostwo bo nie wiem czy są tam jakieć mocowania od środka słupka bo teraz jak wkładam to lata i sie nie trzyma ( chodzi o tą węższą ('74) ). Wyciagnołem bo chciałem wyczyścić i myslałem że jest tak jak w póżniejszych - plastikowe obsadki w słupku - ale tu mam tylko dziury. Jakby ktoś wiedział czy czy jest tam mocowanie z drugiej strony (czy trzeba sciągać tapicerke aby to zamocować ) ??
robs

plastikowe kratki mialy te bolczyki z takimi zatrzaskami wciskales i miales, a te stare metalowe zarowno waskie jak i wczesne te wysokie zakladalo sie tak ze od wewnetrznej strony slupka na ten bolec kratki zakladalo sie podkladke gumowa i taki sprezysty talerzyk
jezeli wyjales kratke tak jak mowisz to te podkladki najprawdopodobniej leza gdzies w slupku o ile nie spadly gdzies nizej

dzięki
a myślałem że się uda bez prucia boczka.

A sa one wogole potrzebne? Co one dają? Że niby przez zastosowanie ich na tylna szyba nie parować? Do czego one są?

[ wiadomość edytowana przez: Sajmon dnia 2004-07-16 10:01:34 ]

eee nie ma tragedii da sie ten boczek wyjac bezbolesnie tylkotezeba zaczac od szyby w polowie wysokosci slupka a potemodpiac gore i dol, warto kupic sobie bolce do tapicerki bo jak plastik stary to lubi pekac
(takie jak do tapicerki drzwi w malym fiacie badz polonezie)

EDIT: najlepiej wyjmij oparcie bo spod tapicerki slupka jest zawiniety pod nie.

A co do tych kratek, to nie wiem jak w starym ale w tym z duzymi kratkami pelni role przewietrznikow, zazwyczaj nie dzialaja jak sie ma smietnik w slupku, a swoje tapicerki popodklejalem ze wewnatrz nic nie sterczy i przeplyw jest drozny, a pod kratka jest taka gumow klapka ktora pozwala powietrzu tylko wyplywac. Jak wszsytko jest drozne to nic nie paruje, co juz sprawdzielem w praktyce

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-07-16 10:23:44 ]

A to nie są czasem WYLOTY .
A funkcja to przede wszystkim (poza przewietrzaniem ofcoz) ozdobna!!!

Cytat:
2004-07-16 10:30:49, Race_D pisze:

Czyli bez problemu moge je wywalić ("zaszpachlować") i nie bedzie większych problemów wynikających z jej braków?

Cytat:
Czyli bez problemu moge je wywalić ("zaszpachlować") i nie bedzie większych problemów wynikających z jej braków?

Sajmon... ty chyba nie mowisz o maluchu...

He he... Nie! Mowie o DF'ie... noo i innych furkach z tymi wywietrznikami, jak Lada np.

Cytat:
2004-07-16 10:35:19, Sajmon pisze:

Nie, ponieważ:

Cytat:
2004-07-16 10:30:49, Race_D pisze:

Na pewno da się bez nich przeżyć ale to byłby IMHO szczyt głupoty żeby je wywalić - zepsuło by to linie dachu...

Mi chodzi o to, czy są one potrzebne!!! Jak to bedzie wyglądało, to juz jest chyba problem właściciela auta... NOO NIE???

Wyglada fajnie.
Barry to wywalił i nie psuje lini dachu

Cytat:
2004-07-16 09:49:52, robs pisze:
dzięki
a myślałem że się uda bez prucia boczka.

NIE TRZEBA NIC PRUĆ!!!
Wystarczy, że kupisz w sklepie wężyk plastikowy (np taki jak do spryskiwaczy) o odpowiedniej średnicy i wszystko spokojnie sobie zamontujesz.
To naprawdę nie jest trudne =)