UWAGA - poszukuje uszkodzonych części !!!

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witajcie,

Poszukuje uszkodzonych części !!!

Ale chodzi mi o takie po których wymianie odczuwaliście rzeczywiście wyraźną poprawę.
Nie interesują mnie części wymienione na wszelki wypadek, po których nic się nie poprawiło w pracy silnika.

a interesują mnie najbardziej teraz (choć nie tylko):
- przewody wysokiego napięcia
- świece
- cewki zapłonowe
- aparaty zapłonowe
itp.

Mam zamiar przetestować je, i znaleźć sposób na dobrą diagnozę tychże elementów, żeby nie potrzebnie nie wymieniać za często, jeśli nadal dobrze działa, wiem że zalecana jest okresowa wymiana, ale wiem też z praktyki że bez skutków ubocznych czasami może być dany element kilkukrotnie dłużej używany niż przewidują normy.

Chcę zrobić układ zapłonowy o regulowanym płynnie napięciu, i obejrzeć na własne oczy te zależności, wielkość iskry- podatność na przebicia, zakłócenia itp.
Ale do tego potrzebne mi są uszkodzone nieco w/w elementy, aby mieć obiektywne wyniki muszę trochę tego zebrać

zamiast wyrzucać napisz do mnie, w miarę możliwości obiorę je osobiście, opiszę na forum ponadto później wyniki, służę pomocą w ich diagnostyce
Po co od razu kupować komplet przewodów czy świec jeśli będą sprawne ?

Wielka prośba, szczególnie dla ludzi z woj łódzkiego żeby nie nabijać kosztów wysyłki. za wysyłkę w każdym razie nie zwracam.

Pewnie zaraz będzie i krytyka mojego pomysłu, ale zapraszam również wszelkie uwagi mile widziane

Pozdrowionka
Gryzzly

Na zlocie dosteniesz odemnie syf janomorowski-silkonowo-przewodowy.
Choć moim zdaniem tego testowac nie trzeba.

Cytat:
2004-07-25 11:17:09, PiotrS pisze:

Piotrze te kable to chyba najgorszy polski produkt

Cytat:
2004-07-25 11:17:09, PiotrS pisze:

super

Pozdrowionka
Gryzzly

Cytat:
Piotrze te kable to chyba najgorszy polski produkt

Wiem dlatego wyminiłem ja na orginały.

Janmor ?

mialem to w malczaku... bylo ok.

no i chyba byly tam napisy made in england - a to sciemniacze

Janmor ?

mialem to w malczaku... bylo ok.

no i chyba byly tam napisy made in england - a to sciemniacze

Janmor... qrwa mac....

P.P.H.U JANMOR
95-200 PABIANICE
ul. Polna 12
tel./fax (042) 215 35 88
tel. 213 12 52, 213 12 53

Firma JANMOR powstała w 1987 roku i specjalizuje się w produkcji wiązek przewodów zapłonowych. Systematycznie powiększamy zakres naszej oferty oraz podnosimy jej jakość. Jako jedyni w Polsce i jako nieliczni na świecie oferujemy naszą produkcję niemal we wszystkich możliwych wersjach surowcowych. Najlepsza jakościowo "wersja silikonowa" to praktycznie wierna kopia wiązki oryginalnej. Pozostałe wersje to nasza odpowiedź i jednocześnie oferta na specyficzne zapotrzebowania naszych klientów odbiorców.

JANMOR to firma uznana nie tylko w Polsce. Znacznie ponad połowę naszej produkcji eksportujemy do kilkunastu krajów świata. W wielu krajach logo naszej firmy to symbol i synonim jakości

Mój stary miał ten szmelc w kaszlaku, którym na polowania jeździł. Zjebał tę robotę Pan Jan jak tylko dobrze mógł. Cały kaszlak pod napięciem jak elektryczny pastuch. Aż cud, że kaszlak nie zdetonował podczas przemieszczania sie.

Pozdrawiam
----------------------------------
6 dni i nie wiem co będzie LOB party i urlop - za dużo szczęścia w jednej chwili