Ceny espero

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jakie są rzeczywiste ceny naszych esperaków?
Szwagier postraszył mnie dziś, że 99 rocznik z lpg można kupić za ok. 11.000 PLN. Trochę mnie to zdziwiło i zaniepokoiło.
Wiem też o 1.5 z 97 roku za 9.200 PLN (I wł., przebieg poniżej 80.000 km).
Czy to sporadyczne przypadki, czy rzeczywiście ceny esperaków (a może i wszystkich używanych - po 1 maja...?) spadły tak znacząco?
Co Wy na to - znacie może jakieś ceny transakcyjne (nie wywoławcze) z ostatniego czasu?

Pozdr. P.

to chyba przyadki sporadyczne - w rzeczywistosci drozej chodza

tiaaaaa

stary espero lepiej sie ceni niz lanos, przytoczone przez Ciebie przyklady to przypadek, nawet nie okazja a ...nie wiem co

esperaki trzymaja sie w cenie, ostatnio na allegero byl 97 1.8 za 8500 sprowadzony z Deutschland ze wszystkimi oplatami

jha swego nie sprzedalbym za 13000 a rok 98 :d

no ale widzisz - piszesz "chodzą na allegro", "ja bym nie sprzedał".... W sumie za takie pieniądze - ja też.
Ale mi chodzi o faktycznie kupione/sprzedane esperaki.
P.

ceny sa raczej wysokie, a spowodowane jest to tym ze samochod co by nie mowic jest dosc dobry

ja ma klientów na mojego '99 za 15,5 kzł a niedawno za 16 kzł ale moja cena minimalna to 16,9 kzł
No tylko, że ja mam pół samochodu nowe
Takie po 9 to są złomy!!! Poza tym trzeba widować ceny!
Lobby musi być

[ wiadomość edytowana przez: plump dnia 2004-07-09 23:08:45 ]

Cytat:
2004-07-09 22:32:44, pyrekcb pisze:
Szwagier postraszył mnie dziś, że 99 rocznik z lpg można kupić za ok. 11.000 PLN. Trochę mnie to zdziwiło i zaniepokoiło.
Czy to sporadyczne przypadki, czy rzeczywiście ceny esperaków

To nie sa przypadki. To sa wypadki, albo raczej samochody po nich ew. przekrecony licznik lub wiekszosc w aucie to juz padaka... sprzedaj swojego, kup tego za 9.200 to sie przekonasz. Albo niech lepiej szwagier kupi, klubowicza mi szkoda

Dzieki za pocieszenie!!!
P.

ja swojego taniej jak 18tys bym nieoddal. Jak pisalem w innym poscie dokladajac nawet 10 tys niewidze dla sibie samochodu lepszego jak espero dlatego stwierdzilem ze bede soie go robil i nim jezdzil az mi padnie. Kocham ten samochod

Cytat:
2004-07-09 23:14:26, Cwikus pisze:
Cytat:
2004-07-09 22:32:44, pyrekcb pisze:
Czy to sporadyczne przypadki, czy rzeczywiście ceny esperaków

To nie sa przypadki. To sa wypadki, albo raczej samochody po nich ew. przekrecony licznik lub wiekszosc w aucie to juz padaka... sprzedaj swojego, kup tego za 9.200 to sie przekonasz. Albo niech lepiej szwagier kupi, klubowicza mi szkoda

Dokladnie, Ćwikus ma racje, ze te esperaki za ta cena co Twoj szwagier widzial to PRAWDZIWE złomiaki-esperaki (cytujac Piotr-ka). Ja 18 czerwca kupilem Esperynke-pelerynke `96 rocznik, 1.5 16V + LPG, przebieg 95800 od pierwszego wlasciciela za 13,400 i jestem zadowolony i od razu widac bylo ze nie bity byl. Takze nie warto napalac sie na takie okazje. Jka juz tu ktos powiedzial--co tanie to drogie.

Pozdrawiam
Sylveriush

Cytat:
Takze nie warto napalac sie na takie okazje.
Pozdrawiam
Sylveriush

Ja się nie napalam, bo już mam espero, tylko zastanawiałem się, gdybym ew. zmieniał autko - na ile pieniędzy mógłbym liczyć za swoje?
A ten sprzęt za 9.200 jest pewny - bez wypadku i autentyczny przebieg...
P.

Pyrekcb, jeśli to naprawde pewne autko to tylko pozazdrościć takiej okazji i brać Nic dodać nic ująć.

Pozdrowienia
Sylveriush

Skąd takie ceny? Ano z tegoż poowdu jak w Niemczech Espero "chodzi" i za 800Euro i za 4000Euro.

Sytuacja każdego sprzedajacego jest inna, jego determinacja, stan wozu-rzeczywisty i wirtualny.

Właśnie patrzę w gazetę z ogłoszeniami - jest ok. 20 Esperaków do sprzedania, z tego gruba większość rocznik 1996 ceny różne, ale w roczniku 97 (7 szt.) wszystkie ceny są pow. 16tys,
zaś 98/99 (4 szt) 17-18tys.
Są to ceny wywoławcze, ale dają jakis pogląd i te po 10 tys to pewnie rozbitki albo zajeżdzona ruina. Rok temu jak kupowałem swojego - byłem oglądać parę takich "okazji".
Ja tam bym wolał nawet przepłacić (bez przesady) ale za auto pewne.
A o ile to średnio wychodzi cena zakupu w stosunku do wywoławczej?

--
Wiesiek (Maestro)

Faktycznie ceny espero nie są takie niskie nie cały miesiąc temu podjechałem do komisu tak obejrzeć autka żyd jak zobaczyl czym podjechałem odrazu wyskoczył z budki i się pytał czy na sprzedaż od ręki dawal 15.000zł. Oczywiście pokazałem mu bo autko nie jest na sprzedaż i pewnie jeszcze długo nie będzie wychodząc z komisu powiedział mi, że mam bardzo zadbany egzemplarz

Cytat:
2004-07-09 23:31:49, Bartek1112 pisze:
..." Kocham ten samochod ..."

Bartek!...a taką śliczną i miłą masz dziewczynę ......ja cholernie lubię mojego Esperaczka ale moją miłością jest Beatka ! ...zdecydowanie wolę kobiety

Cytat:
2004-07-11 00:56:54, bogdan1 pisze:
Bartek!...a taką śliczną i miłą masz dziewczynę

Właśnie zawsze staram mu się to uzmysłowić

witam
dzis na żeraniu 5 esperakow 4 polskie i jeden z kuńś, polskie w wiekszosci 96-97 1500 gołe i cena w okolicach 13,5 ale mistrzostwem swiata byl zielony goly 1500 96 z pogniecinym blotnikiem nosem i maska za 14500 , ten z kuńś to cd 96 z klima i poducha bez abs-u za 13400 w cenie podobno mialy byc wszyskie oplaty.
tak dzis sie ksztsltowaly ceny a zainteresowanie ksztaltowalo sie na poziomie 1 w 10stopniowej skali
pozdrawiam

Cytat:
2004-07-11 12:38:36, A-M pisze:
witam
dzis na żeraniu 5 esperakow 4 polskie i jeden z kuńś, polskie w wiekszosci 96-97 1500 gołe i cena w okolicach 13,5 ale mistrzostwem swiata byl zielony goly 1500 96 z pogniecinym blotnikiem nosem i maska za 14500 , ten z kuńś to cd 96 z klima i poducha bez abs-u za 13400 w cenie podobno mialy byc wszyskie oplaty.
tak dzis sie ksztsltowaly ceny a zainteresowanie ksztaltowalo sie na poziomie 1 w 10stopniowej skali
pozdrawiam

Czyli jednak nie jest tak słodko, jakby się mogło wydawać...
P.

Cytat:
2004-07-09 23:31:49, Bartek1112 pisze:
..." Kocham ten samochod ..."

Właśnie zawsze staram mu się to uzmysłowić

Do kobiety jest inny rodzaj milosci do rodzicow inny a do samochodu inny