MotoNews.pl

Dwutłokowy silnik, litr pojemności -=>150 KM...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,
chłopaki masakra, jednak polak potrafi, czytajcie i wkłądajcie do maluchoow(chociaz w DF'ie tez bym mile taki widział )strona

[ wiadomość edytowana przez: chrostek dnia 2004-07-23 10:47:20 ]

[ wiadomość edytowana przez: chrostek dnia 2004-07-23 10:48:52 ]

rok temu widzialem to na kartce
a teraz widac ze dziala
no ladnie ladnie

ciekawe za ile lat to wdroza do serii

bylo

jak cos to ja ofiarowuje swoje autko na krolika doswiadczalnego!

Cytat:
czytajcie i wkłądajcie ......chociaz w DF'ie tez bym mile taki widział

nigdy bym czegos takiego ochydnego znie zamontowal w samochodzie, silnik ma wygladac jak silnik a nie jak jakies niewiadomo co

Jak by Ci Samaelu fura zaczęła zwijać asfalt, to byś sie nie zastanawiał czy ten silnik jest piękny czy nie...
Poza tym sorry, ale w kanciaku silnik jest wstrętny, więc nie byłoby różnicy... W maluchu też silnik wygląda raczej słabo...
Piękne silniki to robi Alfa Romeo, ale to też dopiero najmocniejsze wersje.
I jeszcze jedno... Jakbyś dostał Golfa TDI 150 KM to ciekawe czy przeszkadzałoby Ci, że ma silnik pod plastixowymi obudowami

Ogólnie silniczek spoko, fajnie by było, jakby wszedł do produkcji, ale niestety prawdopodobnie nie wejdzie, bo teraz przyszłością są ogniwa paliwowe... niestety... zero dźwięku, śmieszny wygląd to one dopiero mają, brak skrzyni biegów... Jak ktoś lubi jeździć tramwajem to spoko...

Cytat:
2004-07-23 12:45:49, Wujek-Kajtek pisze:
(...)
I jeszcze jedno... Jakbyś dostał Golfa TDI 150 KM to ciekawe czy przeszkadzałoby Ci, że ma silnik pod plastixowymi obudowami
(...)

Nie to, a co innego - FWD suxx

Silnik piękny!! I naprawde laik nie odróżniłby czy to boxer czy polski wynalazek. A skoro ma takie parametry i jeszcze na wtrysku to super sprawa!! Może jeszcze gaz!! Nic tylko czekać aż zacznie napędzać autka

Chetnie zaswapowałbym to cudenko do malca. Cos kiedys o nim czytałem. Podobno nawet na margarynie pojedzie

TO CHIOLERSTOW MUSI PRZEZ TEN LANCUCH STRASZNIE HALASOWAC.

nie bardziej niz breda

FWD suxx??? Hmm... no nie ma to jak podriftować tył napędem, ale przód też nie jest zły, tylko 3eba sie nauczyć na nim jeździć i jest nie mniej efektownie, a daje sporo satysfakcji bo trudniej pójśc długim poślizgiem, ale też sie da
A w zimie jeśli sie nie ma 4x4 albo malacza, to FWD jest nieoceniony... Już tyle razy sie kantem i poldkiem zakopałem, że miałem dość tego rozwiązania, a CC nigdy mi sie nie zdarzyło
Jestem fanem wszystkich rodzajów napędu

Rewelki nie ma, 150km z litra pojemności to dużo ale Renesis z Mazdy RX8 w przeliczeniu (wersja japońska) z litra pojemności wyciąga 192 Hp z groszem no i mniejszy jest i leciutki.

Cytat:
2004-07-23 17:34:40, 2Rotor pisze:
Rewelki nie ma, 150km z litra pojemności to dużo ale Renesis z Mazdy RX8 w przeliczeniu (wersja japońska) z litra pojemności wyciąga 192 Hp z groszem no i mniejszy jest i leciutki.

ale nie jezdzi na margarynie..

ale to jest polski patent na 150KM, Polska...!!!

Cytat:

Ale z tego co pamiętam to chiba wankielek Mazdy jest doładowany a to cudeńko nie. Więc poczekajmy aż ktos ten silnik zacznie dłubac

Cytat:
2004-07-23 17:54:27, Strongi pisze:
Cytat:

Ale z tego co pamiętam to chiba wankielek Mazdy jest doładowany a to cudeńko nie. Więc poczekajmy aż ktos ten silnik zacznie dłubac

renesis w Rx8 nie jest doladowany tylko wolnossacy...

za to z tego co wiem silnik dwutlokowy wymaga kompresora do poprawnej pracy czyli te 150 nie jest znowu taka wielka rewelacja...ale zasada dzialania drugiego tloka zamiast zaworow jest genialna podoba mi sie....

Silnik z RX 8 nie jest doładowany a nówka kosztuje na prawde nie wiele 14kzł czyli w sumie nie tak wiele jak za silnik o mocy 280 km

Cytat:
2004-07-23 17:54:27, Strongi pisze:

W rx7 byl doladowany w rx8 juz nie