Gaśnie i nie reaguje na pedał gazu E30 z 90r.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Od 8 miesięcy mam 316 e30 z 90r. (m40) i od jakiś 3 tygodni gaśnie na wolnych obrotach i nie reaguje na pedał przyspieszenia. Ten objaw staje się już nagminny. Sprawdziłem już regulator wolnych obrotów, przepływomierz powietrza, pompe paliwową praewody wysokiego napięcia i czujnik położenia przepustnicy, wszystko to jest sprawne.Pojechałem do ASO i wymienili mi sonde lambda ( bo wariowała z napięciem) ale i to nie pomogło. Co może byc tego powodem. Z góry dziękuje za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Miałem coś takiego u taty w Peugeocie i wystarczyło przeczyścić silniczek krokowy - ale tak pożądnie, pędzelek troszke ropy, szmatka i zaraz chodził normalnie! Zresztą u mnie w Beemce to też robiłem i pomagało, raz nic nie dało ale za mało się postarałem, a za 2gim razem wziołem i wyczyściłem jak należy i jest ok!.

dzięki za zainteresowanie. Silniczek już czyściłem ale nie pomogło, rozkładam ręce, spróbuje jeszcze sprawdzić wtryskiwacze może któryś "leje". Pozdrawiam.

hmmm, skoro to wszystko juz sprawdziłeś to teraz sprawdź regulatory ciśnienia paliwa. powinny być tam dwa. czy masz założony gaz? jeśłi tak to czy na gazie to samo się dzieje?

Przyczyną moich problemów z autkiem było zamontowane przed sprowadzeniem "EURO II" to badziewie chrzaniło cala sprawe i żle dobierało skład mieszanki. Teraz po odłączeniu tej skrzynki już nic się nie dzieje samochód jeździ bez problemów . Pozdrawiam.