MotoNews.pl

Domorosły fachowiec od elektryki poszukiwany .... :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam

Postanowiłem "stiuningować" swoje autko poprzez dodanie kilku światełek.
Nie chodzi mi bynajmniej o świecące klamki, nakrętki na wentyle, antenki, ramki na rejestrację itp. itd .....

Natomiast z racji braku:
1) odpowiednich narzędzi
2) czasu
3) wprawy
4) wiedzy fachowej
poszukuję kolegi który wyposażyłby moją omkę w:
a) przednie światla p.mgielne
b) światełka do jazdy dziennej
c) ewentualnie (opcja) lepsze oświetlenie przy cofaniu
d) ewentualnie (opcja) dodatkowe "drogówki" (szperacze)
Do serwisu nie pojadę bo tam pewnikiem spier.... robotę i puszczą w skarpetkach .
Wolę dać zarobić komuś z klubu (forum).
Super gdyby był to ktoś z okolic (śląsk i zagłębie) ale kto wie .... ?
Podróże kształcą przecież

Pozdrawiam i czekam na odzew (priv lub dopisanie się do wątku).

Tomasz

Cytat:
2006-07-13 22:24:09, tomasz_kombi pisze:
a) przednie światla p.mgielne

Najlepiej orginalne razem ze zderzakiem a wtedy nie będzie problemu prawie żadnego. Przy odrobinie szczęścia zakupisz takowy zderzak od razu w "swoim" kolorze

Cytat:
b) światełka do jazdy dziennej d) ewentualnie (opcja) dodatkowe "drogówki" (szperacze)

Tu stanowczo sugerowałbym Ci ksenonki (fakt tanie nie są)
Ale chyba nie myślisz poważnie aby np. do swojej omegi zamontować dodatkowe lampy (przeciwmgielne , do jazdy dziennej i jakieś wspomagające światła drogowe - dalekosiężne)
Takie coś to do żuka , dużego fiata czy tira pasuje , ale do omegi nie za bardzo . Braknie Ci miejsca na zderzaku na to wszystko

Moje zdanie orginały przeciwmgielne i ksenonki lub ewentualnie soczewki HELLI z dalekosięznymi

Pozdrawiam

No tak ....
W zasadzie masz rację ...
Ale jest jeden maluteńki problemik
Nazywa się "kasa" (vel "kapucha, siano" etc.)
Myślałem o soczewkach ale sorry ....
Same oryginalne p.mgielne tanie nie są (kumplowi zajumali więc kupował to wiem) a do tego zderzak ???? No bo inaczej nie za bardzo pasują (fakt).

Niedawno na forum był link chyba do aukcji na allegro i tam była fotka jak kolega zapodal po dwa światełka "w otwór" (zderzak z tymi mniejszymi dziurami) właśnie jedno p.mgielne a drugie dzienne (staram się jeździć zawsze na światłach więc oszczędziłbym nieco).

Co do szperaczy to się jeszcze zastanawiam, bo nie chiałbym robić WT (wiejski tuning ). Wymyśliłem bowiem sobie, że wmontuję je w grila tuż nad zderzakiem (takie stosunkowo małe i prostokątne). Nie wiem tylko do końca jak to będzie wyglądało ?

A tył? Zdarzyło mi się wiechać już w jakąś polną (czy inną zadupiastą) drogę w środku nocy (wiwat Automapa !) tak, że nawet zawrócić się nie dało .... I cofaj teraz prawie po omacku !
Jeden znajomy koleś miał w "Cieńkim" wbudowane w tylny zderzak dwa halogeny (takie jak do domu !!!!). Oczywiście na 12V i wiecie co?
Świeciło to super !!!!
No ja chyba nie będę dziurawił zderzaka ale mam takie miejsce w okolicy mocowania haka do przyczepki i tam zapodałbym jedno p.mgielne. Nie wiem czy to dobry pomysł (może jakieś sugestie ?).

Tylko nie piszcie abym pochodnię w samochodzie woził albo latarkę, tudzież udał się do specjalisty i leczył na kurzą ślepotę

Witam
zapraszam do mnie mam warsztat elektromechaniki a od klubowicza cena bedzie konkurencyjna
a i odleglosc nie jest straszna
wiec zapraszam do Czeladzi
tel 888771221

i strzel sobie jeszcze obrysówki jak w volvo i wogóle juz wypas w nocy będzie. Sam w "B" obrysówki chciałbym mieć, tylko że "B" nie mam(jeszcze) a do "A" nie zbyt zgrabnie by było.

pozdrawiam

Cytat:
2006-07-14 06:23:17, omegafan pisze:
i strzel sobie jeszcze obrysówki

No nie wiem to już faktycznie wypas by był ...........
Chodzi mi głównie o względy praktyczne (np. żeby wiedzieć gdzie się jedzie we mgle, lub tyłkiem do przodu nocą)