Gazior to extra wynalazek

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
bardzo interesująca wypowiedz odnośnie gazu tzn żeby ją zakopać. sorki ale czasami jak ktoś mało na ten temat wie lepiej sie nie odzywać bo łatwo z siebie zrobić pośmiewicho ja użytkuje gaz ogólnie już 9 lat i jestem zadowolniony . ale jest święta zasada że tanie mięso jedzą psy./ od paru lat polecam elpigaz z komputerem leonardo. pełny wypas ,. prawie zero spadku mocy .średnie spalanie to mmaxxxx 14 litów przy mocnym bucie. ale zasada nr 2 świece do gazu czyste filtry i sprawne kable . wystrzegajcie sie tanich gówien typu brc lovato i taqkich innych wynalazków bo zamiast siedzieć przed kompem i klepać maile bedziecie siedzieć wkurzeni w wartacie wysłuchując pedała który wam bedzie kit cisnął na uszy że.........ten typ tak ma///// a to że gaśnie kicha i sapie to nic pozdrawiam nawet tego co w rowie siedzi i pilnuje coby lpg nie uciekł za daleko. głowa do góry ,. pozdro fomin

Witam

Prawdą jest , że żeby mówić o gazie trzeba "na nim pojeździć" . Tak jest i w moim przypadku ( dostałem nową służbówkę zagazowaną ) zrobiłem nią co prawda dopiero 1000 Km , ale nie ma dwóch zdań faktycznie wychodzi tanio jak barszcz . Osobiście do OMESI gazu jednak nie zapakuję ( ba raz że robię nią najwyżej 500 km miesiącznie , powtóre , no cóż nie jest nowa i w moim przypadku instalka za 2500 zł mijałaby się zupełnie z przelicznikiem ekonomicznym .( prędzej ją sprzedam niż zwróci mi się inwestycja). Ale biję się w piersi i stwierdzam że nie taki gaz straszny jak go opisują . Oczywiście ja mam to szczęście , że autko jest z pod igły z nową instalką gazową założoną chyba fabrycznie ( przynajmniej tak go odbierałem z salonu ) więc odpadają problemy tak często opisywane w postach odnośnie wymiany połowy osprzętu elektrycznego na silniku , więc jeżeli będzie mnie stać na OMESIĘ w roczniku 2000 pewnie ją wtedy "zagazuję " , narazie pozostaje mi przyjemność z jeżdżenia Pandą ( w wersji ZOO z klatką z tyłu )

Pozdrawiam
Edmund Dantes

TAK........gazior to extra wynalazek pod warunkiem, że jest dobrze założony z dobrych podzespołów...................tak wogóle do tego jeszcze dochodzi C20NE który bardzo dobrze chodzi pod gaz i jest wszystko GIT

też mam tak jak Ty założony elpigaz z kompem leonardo, wogóle to ten komp zdobył kilka nagród za jego"doskonałość" ,a że my mamy go i nie zostaliśmy oszukani przez gaziarzy to jest wszystko w porządku

Cytat:
prawie zero spadku mocy

ciekawe, by trza sie było shamić , starszemu 0-100 na gazie wyszło na stoperze 13s, stoper to nie G-tech

Cytat:
średnie spalanie to mmaxxxx 14 litów przy mocnym bucie

tak jak mówisz

pozdr

aż chce sie słuchać takich wypowiedzi!!!!!!!!!!!!! panowie widze że macie pojęcie o czym mówicie.pozdro fomin

Cytat:
2004-07-24 08:50:36, fomin pisze:
bardzo interesująca wypowiedz odnośnie gazu tzn żeby ją zakopać. pozdrawiam nawet tego co w rowie siedzi i pilnuje coby lpg nie uciekł za daleko. głowa do góry ,. pozdro fomin

Kolego pijesz do mnie?
A może zanim coś o mnie napiszesz albo o tym co ja piszę to może byś się trochę zastanowił i poczytał trochę forum?. Szczególnie to co zostało napisane o gazie a nie brał dosłownie wszystko co zostało przezemnie napisane.
Zanim odpowiesz to pomyśl chwilę czy przypadkiem to nie był żart?

To są twe pierwsze posty na tym forum i zanim coś skrobniesz to sprobuj przesiaknąć atmosferą tu panującą.
To było delikatna odpwiedż na twój zaczepny post.

Tak na marginesie to twe rady dotyczące gazu są tu większości znane. Wiele osób ma tu gaz i go sobie chwali. Dobrze wiemy jak powinie być zalożony gas aby spełniał swe zadanie.

I jeszcze jedno nie wchodź jak do obory, trochę poszanowania.

Pozdrawiam z rowu.

"ja wiedzialem, ze tak bedzie, ja wiedzialem..."

gass to syf
ale nasze polskie realia zmuszaja nas do zakladania tego badziewia

I tu się Disel z tabą zgadzam ale Ty wiesz o tym.

szanowny piotrze s nie mam najmniejszej ochoty cie obrażać a jeżeli odebrałeś żle moją wypowiedz to sorki

Się nie pozabijać!!!

Pozdrawiam i cenię rozsądek

Cytat:
2004-07-24 23:22:43, disel pisze:
gass to syf

a ja jednak sie nie zgodze, z tego co tu czytam to rozsadna dawka rzetelnosci w podejsciu do sprawy gwarantuje bezproblemowe uzywanie gazu, ktory poza cena ma tez walory ekologiczne, o ktorych sie tu nie wspomina,
syf to w tym kraju jest wszedzie i nie mowcie mi ze lejac polskie paliwo robicie swoim autkom tak dobrze, kazdy wie jak ono wypada w porownaniu do paliw za zachodnia granica.

Cytat:
2004-07-24 08:50:36, fomin pisze:
ale jest święta zasada że tanie mięso jedzą psy./

Bede zlosliwy i odnosnie powyzszego stwierdzenia powiem: dlatego jezdze na Pb.

Moj bialy sedan psem nie jest.

gregor jest dobrze zorientowany co lejemy w polsce do baku!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! gazu sie nie da tak oszukać jak bp,w polskiej benzynie jest wszystko prucz benzyny. można to nazwać pomieszaniem lakierów 3 ciej kategorii z podłym rozcieńczalnikiem .twierdze tak dlatego bo auto targałem zpod granicy holenderskiej ,ta tamtejszej bajurce silnik chodziuł jak pszczółka tylko poczuł polisz benzyn to dupa ciepła załamać sie idzie . najlepiej poznać po zajebsanym filtrze paliwa który w naszym paliwie mięknie po 15000 km. pozdro ps miejmy nadzieje .ze te sukinkoty od stacji benzynowych zmienią swoje podejście do handlu ale najpierw przydało by sie pare spraw sądowych .......

Cytat:
2004-07-26 10:25:46, Greg_OR pisze:
Cytat:
2004-07-24 23:22:43, disel pisze:
gass to syf

a ja jednak sie nie zgodze, z tego co tu czytam to rozsadna dawka rzetelnosci w podejsciu do sprawy gwarantuje bezproblemowe uzywanie gazu, ktory poza cena ma tez walory ekologiczne, o ktorych sie tu nie wspomina,
syf to w tym kraju jest wszedzie i nie mowcie mi ze lejac polskie paliwo robicie swoim autkom tak dobrze, kazdy wie jak ono wypada w porownaniu do paliw za zachodnia granica.

mialem na mysli awaryjnosc instalacji I i II generacji