Jaki przebieg CarinaE 2.0D?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam małe pytanko - czy producent określił przebieg dla 2.0D?
Jakie macie doświadczenia?

Witam.
W prospekcie jest napisane "long lasting"
Słyszałem o ludziach którzy przejechali 300, 500 tys km bez remontu...Musisz tylko pamiętać, że te przebiegi to są dla silników w pełni japońskich. Jak sie spisuje Bosch, którego podzepsoły są juz w Carinie E, nie wiem.
Jak narazie mam 190tys w 16 lat i śmigam dalej Doświadczenia takie, że lejesz paliwo, wymieniasz filtry itp, olej co 7500km i nic więcej Cię nie interesuje...
Aha, no i od biedy tym dieslem to na opałówce możesz jeździć , a w każdym razie nie przejmować się zbytnio jakością paliwa - oby tylko nie miało wody.

Pozdrawiam

Jak na diesla to obstawiam z 500kkm. Moja benzyna ma już jakieś 300kkm i jeszcze mieści się w fabrycznych normach dla silnika
Pozdro.

Hej miałem diesla corolke made in japan /JP/ zrobiłem kapitalny remont silnika jakieś 1,5 tys PLN i don sprzedazy przelatałoa jakieś 150 kkm i nic tylko wymiana oleju filtrów itd naprawde polecam

Ojciec swoja sprzedal jak miala ok. 280kkm. Jedyne co polecialo, to wydech i pompa wspomagania ukladu hamulcowego.

Zapomnialem dodac, ze to byla jeszcze ta lepsza i ladniejsza (ze znaczkiem na atrapie) czyli model z Japonii (rocznik 93).

[ wiadomość edytowana przez: Sielan dnia 2004-08-16 21:29:31 ]

Dziękuję wszystkim za informacje.
Jestem przyszłym użytkownikim CarinyE 2.0D.
Kilka osób wcześniej zachwalało mi ten samochów - słyszałem o teoretycznie 1.000.000 km. Sceptycznie się do tego odnosiłem i dlatego zapytałem na forum.
Dziękuję i pozdrawiam

Spokojna głowa ...
Zwróć uwagę czym jeżdżą mechanicy w serwisach w których robią Toyoty...właśnie 2.0D albo TD. Hehe, pewnie lubią grzebać przy samochodzie tylko w pracy

Pozdrawiam

Wydaje mi się że przy odpowiednim nakładzie pracy i środków to może i ze dwa albo i trzy miiony km...... silniki i skrzynie i zawieszenia można wymeiniać w nieskończoność.

Tak poważnie to wydaje mi się, że przy odpowiedniej eksploatacji powinna te 500 tyś zrobić spokojnie, wszak to starsze, niewysilone diesle...

a może więcej.
Jak już kiedyś pisałem - Volkswagen Transporter mojego teścia już przegonił 700 tyś bez remontu, a znam kilku użytkownikow tego modelu którzy 1 mln osiągnęli.

dodam jeszcze, że mechanik do którego jeżdże na przeglądy moją carinką zakupił jakiś czas temu carine II 2.0D przy zakupie miała ok 420 000 km, on dobił już kolejne 80 000 (czyli jakieś pół miliona już ma) i cały czas gęba mu się śmieje.....

Hehe

Zawsze to powtarzam - Carina II rulezzz
Kurcze, to mi jeszcze zostało ... hoho

Pozdrawiam