| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-06-21 21:14:50 Współczuję problemu. Chciałbym pomóc ale nie bardzo wiem jak. Chociaż coś mi do głowy wpadło, wskazówka prędkościomierza na postoju zdaje się jest nie na pozycji zero ale poniżej, jest oparta na ograniczniku (tak z pamięci). A z paliwem to zależy (czy na wyłączonym zapłonie wskazuje pomiar, czy opada). Zatankować do pełna i ustawić na maksimum. W trakcie można skorygować w górę lub w dól. Chociaż w górę będzie przyjemniejsze dla oka pzdr |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-06-21 22:04:46 U mnie wskazowka predkoscimierza na postoju pokrywa sie dokladnie z kreska zera.Mam pewien pomysl odnosnie regulacji, jak bedziesz mial czas to wejdz na gg |
Bolls_no1 HF MEMBER Hyundai Sonata 2,5 V6 Włocławek | 2004-06-21 22:10:20
W takim przypadku poprosić "operatorów suszarki" o pomiar i skorygować. A z paliwem przy pełnym zbiorniku ustawić na maksa lub trochę ponad ( zależy jak wczesniej wskazywał) i powinno być w miarę dobrze. |
speedmaster HF MEMBER Pony&i30 Częstochowa | 2004-06-22 10:37:13 hmmm z paliwem proponuję wyjeździć do końca benzynę (weź do bagażnika 5 l karnisterek) i wtedy będziesz wiedział, że wskazóka powinna być na samym dole (dokładnie to poniżej, u mnie tak jest) nie wierzyłbym na 100% technice pomiaru jazdy auta za autem gdyż liczniki mają tendencję do przekłamywania |
Artiro HF MEMBER Hyundai Accent GLS Warszawa | 2004-06-22 22:08:11 Od tego sa kluby, by sobie pomagac... |
arturo_soda HF MEMBER Hundai coupe warszawa | 2004-07-05 17:46:54 w niektórych autach jest od tyłu zegarów regulacja pozycji "zero", nie wiem jak jest w hyundai ale może jak juz masz zegary na warsztacie obejrzyj dokładnie tył... |