Elektryczne szyby w Essie"m.

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Hey.....czy ktoś z Was zakładał lub zna kogoś kto założył Electric Glass w essie'm?
Naszło mnie ostatnio coś na "wygody" i pomyślamem o założeniu elektryki na szybki z przodu tylko.......nie wiedziałem, że to taka droga sprawa jest....... W firmie , która takie rzeczy robi (a niewiele jest takich firm) powiedziano mi, że 1000pln i wszystko założone. Ponoć to cały mechanizm a nie tylko "jakaś dokładka" ?!
Mechanizmy firmy made in italy.
Hmmm nie wiem co o tym sądzić....w sklepie oryginał Motorcrafta na jedną stronę kosztuje 370pln.
Ktoś może porwał sie na taki luksus w Essie'm?

Kurde cena w tej firmie iście kosmiczna.
Może zainteresuje Cię rozwiązanie Borysa w TYM wątku

Ja zakładałem - kładłem instalację od podstaw i podpiąłem się do skrzynki bezpieczników (tak jak jest oryginalnie). Koszt 300PLN wysięgniki (oryginalne) + 40 przełącznik + 30 plastik przy lewarku zminy biegów + 10 złączki + przewody, nity, etc.
Jak wiesz co i jak, to całkiem łatwa robota - jeden dzień i założone.

.... niop ..... wygoda to jest ..... wczoraj jeżdziłem skodą fevorit ..... i jak chciałem otworzyć szybe to odruchowo sięgałem w okolice lewarka .... a potem dopiero z usmiechem ..... sięgam po taka ochydną korbe .....

ja kupowałem elektryczne podnośniki oryginalne, używane na giełdzie za 250zl/kpl. na przód, wystarczyło je tylko podpiąć, zamontować i działały...żadnego kombinowania...robota na 30min... tylko w nie wszystkich essinkach jest instalacja pociągnięta fabrycznie...

Micab, jak coś to Driver Kiełek specjalistą od przepinowywania złączek drzwiowych Ja też troszkę

A że tak naiwnie zapytam bo w życiu tam jeszcze nie zajrzałem. Jak poznać czy instalacja jest pociągnięta?? Wisi jakaś wtyczka??

Fotoinstrukcja rozbrajania złączek drzwiowych z opisem jest już na serwerku i czeka na wrzucenie na stronkę (Zlaczka drzwiowa.rar). Źródło złączek drzwiowych wiadoma jakie jest - jednym słowem: tramwaj
P.S.
Dziękuję Driverze Wilku za uznanie

Cytat:
2004-07-19 20:33:06, Shaq27 pisze:
A że tak naiwnie zapytam bo w życiu tam jeszcze nie zajrzałem. Jak poznać czy instalacja jest pociągnięta?? Wisi jakaś wtyczka??

jak zdejmiesz tapicerkę z drzwi to powinna być widoczna wtyczka to szyb i lusterek...u mnie były te wtyczki, ale nie we wszystkich są...jak nie ma to pytaj Wilka lub Kielka oni wiedzą co robić...

Cytat:
2004-07-19 20:34:13, Kielek pisze:
Fotoinstrukcja rozbrajania złączek drzwiowych z opisem jest już na serwerku i czeka na wrzucenie na stronkę (Zlaczka drzwiowa.rar). Źródło złączek drzwiowych wiadoma jakie jest - jednym słowem: tramwaj
P.S.
Dziękuję Driverze Wilku za uznanie

Ależ Driverze Kiełku, prekursorom zawsze należą się honory

Cytat:
2004-07-19 20:33:06, Shaq27 pisze:

Otwierasz drzwi i widzisz gumową rurę łączącą obydwa. Łapiesz łapką za część przy karoseri i przekręcasz w kierunku przeciwnym do wskazówek zegara (a może zgodnie - już nie pamiętam: rutyna gubi ) - mały przeskok i złączki się rozpinają. No i teraz najlepiej jest policzyć ilość pinów wystających z karoserii i porównać z ilością potrzebną do obecnej instalacji... Albo - nie wiem jak jest w innych MK niż 7, ale podnosisz plastik przy lewarku (ten, do którego przymocowany jest mieszek i szukasz wiązki przewodów - jest -> masz instalację.
Albo zaglądasz pod skrzynkę bezpieczników (MK7 na 100%) i patrzysz czy ze złączki C3909b pin 1 wychodzi kabel (cwaniak ze mnie )

[ wiadomość edytowana przez: Kielek dnia 2004-07-19 20:43:10 ]

Cytat:
2004-07-19 20:38:03, micab pisze:
jak zdejmiesz tapicerkę z drzwi to powinna być widoczna wtyczka to szyb i lusterek...u mnie były te wtyczki, ale nie we wszystkich są...jak nie ma to pytaj Wilka lub Kielka oni wiedzą co robić...

Dzięki, to zajrzę pod tapicerkę i rozejrzę się czy dorwę gdzieś te siłowniki w przystępnej cenie. Jak znajdę to zacznę kombinować

Shaq, jak juz gdzie indziej wspomniałem będe w Krakowie w niedzielę. A Fazzi coś wspominał że przyjedzie z Tobą... Służę pomocą (i pinami)

Jeśli tylko wywalczę wolne i Fazzi będzie miał wolne to przyjedziemy do Małopolan. Wtedy nie omieszkam skorzystać z pomocy i z pinów
Zrobimy wymianę PIny za PIwo

Łoki przyjmuję wymianę

Kurcze.....szkoda, że te podnośniki DU Borysa nie opuszczają szybek do końca (a może coś się już zmieniło?). Cena jednak jest niesamowita - u mnie takich nie ma
Może faktycznie jak pisze Micab, poszukać używek na giełdzie - chociaż tutaj można nabyć "kota w worku"

Cytat:
2004-07-20 08:29:42, Andrew pisze:
Kurcze.....szkoda, że te podnośniki DU Borysa nie opuszczają szybek do końca (a może coś się już zmieniło?). Cena jednak jest niesamowita - u mnie takich nie ma
Może faktycznie jak pisze Micab, poszukać używek na giełdzie - chociaż tutaj można nabyć "kota w worku"

u mnie zostaje 1 cm, zależy od zamocowania

A miałbym pytanie......od jakiego konkretnie modelu Daewoooo są te mechanizmy? Lanos?

Cytat:
2004-07-19 20:44:31, WilK pisze:
Shaq, jak juz gdzie indziej wspomniałem będe w Krakowie w niedzielę. A Fazzi coś wspominał że przyjedzie z Tobą... Służę pomocą (i pinami)

...Wilku to weż dla mnie kilka pinów do Krakowa .... ile sie cenią te piny ????

Cytat:
2004-07-21 09:38:17, Andrew pisze:
A miałbym pytanie......od jakiego konkretnie modelu Daewoooo są te mechanizmy? Lanos?

I czy w sklepach są dostępne.....ewentualnie czy ktoś może takie "udostępnić" ?