MotoNews.pl

Klocki stukają o tarcze

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Klocki mi stukają o tarcze - słychać to zwłaszcza na drobnych nierównościach. Podspawanie klocków pomoglo na jakiś czas, a potem znowu się zaczeło. Klocki mam dobre. Tarcze nowe. Zaciski wyczyszczone a i tak stukają. Dlatego jestem otwarty na wszelkie sugestie co z tym zrobić

jak naciśniesz hamulec to przestaną stukać

A tak na poważnie, to Twoje klocki mają takie sprężynki, które eliminują stukanie???
U mnie też stukają, ale już kupiłem nowe klocuszki ze sprężynkami od Maćka

[ wiadomość edytowana przez: mss dnia 2004-07-21 16:19:00 ]

Z ktorego roku masz essiego? Od 97 roku do kazdego klocka dolozyli blaszki,ktore trzymaja je w zacisku,a ksztalt samego klocka jest bez zmian.Wiele firm jednak sprzedaje klocki do rocznikow 95->,bez uwzglednienia,ze od 97 sa blaszki

Cytat:
2004-07-21 17:42:12, krys80 pisze:
Z ktorego roku masz essiego? Od 97 roku do kazdego klocka dolozyli blaszki,ktore trzymaja je w zacisku,a ksztalt samego klocka jest bez zmian.Wiele firm jednak sprzedaje klocki do rocznikow 95->,bez uwzglednienia,ze od 97 sa blaszki

z 98. Jak zmieniałem klocki , jakiś czas temu to gościu w sklepie nic mi nie mówił , teraz wiem, że od 97 wszystkie mają tą sprężynkę

dzyń, dryg, brzdęk, brzdęk - też coś o tym wiem....

Dokładnie to do modelu zbudowanego po 06.1997 mają blaszki, mój zbudowany w maju blaszek brak, ale wydawało mi się, że one to są wskażniki zużycia klocków, jak okładzina jest za cienka to blaszki trą po tarczy wydając brzęczenie

A klocki są dociskane przez blaszkę z przodu zacisku, jest takie okienko w którym ta blaszka jest zamocowana.

No tak. Blaszki zdobyłem - wymienione. Stuka i puka troszkę mniej - zwłaszcza jak nacisnę hamulec Ale to jeszcze nie koniec problemu bo mam jeszcze siodła tych całych klocków wybite. Też trzeba będzie wymienić. A samochodzik ma tylko (aż?) 6 latek.