Ciekawa skrzynia biegów...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Mam dziwną skrzynię biegów i mimo całodziennych poszukiwań w sieci i analizie serwisówek nie wiem od czego ona jest. Ma na sobie oznaczenia FIAT Lancia C.503.5.23 oraz 5990373. Porównując jej wygląd z obrazkami w serwisówce wydaje mi się, że ma trochę wspólnego ze skrzynią z Delty Integrale, ew. z mocnych Lancii Thema. W komplecie ze skrzynią mam półosie z dziwnymi mocowaniami. Srednice półosi są konkretne [widać, że jedna była modyfikowana], więc i moment przenosi ta skrzynia niezły Widać je w profilu. Człowiek od którego ją kupiłem twierdzi, że jest z Lancii Stratos... W sieci krótka wzmianka o tej skrzyni jest na Tej stronie i o podobnym oznaczeniu skrzyni Na tej stronie. Może ktoś z Was jest w stanie pomóc mi w tym śledztwie?

powiedz czlowiekowi ktory twierdzi ze to skrzynia od lancii stratos zeby zaczal brac inne leki bo te obecne juz nie dzialaja......
a tak powaznie to moze faktycznie jest to skrzynka od themy 8.32??

ps: na carsfromitaly jest schemat przeniesienia napedu lancii themy i to wyglada na taka skrzynke.....

[ wiadomość edytowana przez: Bart128 dnia 2004-07-28 11:11:48 ]

Cytat:
2004-07-28 10:54:04, Bart128 pisze:
(...)
ps: na carsfromitaly jest schemat przeniesienia napedu lancii themy i to wyglada na taka skrzynke.....

Trochę Wam pomoge, bo wklejenie zdjęcia . O to chodziło:

??

Wygląda na podobną... ale jednak różni się: inna łapa mocująca półoś, mam krótsze półosie i inne zakończeniem łącznika z mechanizmem wybierania biegów. Co prawda dostałem dwie łapy mocujące dłuższą półoś, to dodatkowo komplikuje sprawę

Skrzynia ma identyczne rozwiązanie z półosiami jak w uno turbo,ale ten schemat wklejony poniżej to może jest od lanci? Bo troche te wachacze się różnią.

Skrzynia ma identyczne rozwiązanie z półosiami jak w uno turbo,ale ten schemat wklejony poniżej to może jest od lanci? Bo troche te wachacze się różnią.