Czy pasuje do nas KOREK WLEWU OJEJU od Laniego ? :)

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Po obsludze (i naprawach) auta ... jedynym miejscem gdzie pojawia sie od czasu do czasu kilka kropelek oleju jest brzeg korka wlewu. Wlasnie dzwonilem o takowy do Akropolu (Krak) ale pani mi powiedziala, ze do Espero nie maja (co za...!!!) ale pytala mechanika i ponoc powinien pasowac z Laniego albo Nubiry. Ceny od 4 do 10 zl. Za ten do Leganzy trzeba dac 53zl (to nie pomylka ... ale paninie otrafila mi wyjasnic co tak jest tak drogiego Na moje pytanie czy on jest ze złota - zaczela sie smiac

Ale suma sumarum (czyli sum podawany w rumie ) orientujecie sie moze Saznowni Klubowicze... od jakiego "kuzyna" podpasuje korek wlewu oleju do dwulitrowego Esperaczka ? Po prostu chcialem uniknac dlugich dyskusji z mehanikami i pania z BOK`u w Akropolu
Choć pewnie gdy tam podjade po pracy to i tak od razu bede sprawdzal ktory bedzie pasowal a ktory nie

A panią z Akropolu ... pozdrawiamy!

Cytat:
2004-07-28 10:38:58, Mihty pisze:
Na moje pytanie czy on jest ze złota - zaczela sie smiac

A co w tym dziwnego. Szyba przednia do mercedesa kosztuje pewno 10x tyle co do naszego, a jest wykonana dokładnie z takiego samego szkła. Płacisz za markę, a nie za towar.

PS. Świece firmy JAKIEJŚTAM w pudełku z napisem Renault są dokładnie 2x droższe od świec tej samej firmy, ale w zwykłym pudełku. Jaka różnica - żadna, a skoro nie widać różnicy to jak mawiają kobiety z Gdańska - po co przepłacać.

Kup lepiej koreczek OPLOWSKi i bedzie po problemie

Cytat:
2004-07-28 10:38:58, Mihty pisze:
Po obsludze (i naprawach) auta ... jedynym miejscem gdzie pojawia sie od czasu do czasu kilka kropelek oleju jest brzeg korka wlewu. Wlasnie dzwonilem o takowy do Akropolu (Krak) ale pani mi powiedziala, ze do Espero nie maja (co za...!!!) ale pytala mechanika i ponoc powinien pasowac z Laniego albo Nubiry. Ceny od 4 do 10 zl. Za ten do Leganzy trzeba dac 53zl (to nie pomylka ... ale paninie otrafila mi wyjasnic co tak jest tak drogiego Na moje pytanie czy on jest ze złota - zaczela sie smiac

A panią z Akropolu ... pozdrawiamy!

Pani z Akropolu będę bronił do upadłego. Potrafi poszukać zamiennika, popytac mechaników. Dzięki akropolowi za pompę wspomagania zapłaciłem ok. 400 zł a nie ok. 800 - w JC powiedzieli ponad 700 i na zamówienie, w Polmozbycie ponad 800 i też zamówienie, a w akropolu pwiedzieli, że mają od Lanosa za ok. 400 i że może przypasuje - pooglądali katalogi, popytali mechaników - dali z możliwością zwrotu.
Tulejki wybieraka biegów - to samo - powiedzieli co kupić, jak wymienić, a w Polmozbycie chcieli mi ożenić cały "mechanizm pośredni" za 100 zł.
Jedź na Aleję Pokoju to zobaczysz jaskiniowy standard obsługi.
A co do cen u pani z Akropolu - przecież nie ona je ustala - bierze towar z hurtowni, więc trudno, żeby dotowała interes. A ceny i tak zwykle ma najniższe w Krakowie.
Jak będziesz jechał do Akropolu, zobacz do sklepu "Familia" na Balickiej na przeciwko pętli tramwajowej (przed składem budowlanym, na wysokości przystanku autobusowego) - mają dużo części do DU i zwykle też tanio.

Cytat:
2004-07-28 11:15:40, n0ras pisze:
Jedź na Aleję Pokoju to zobaczysz jaskiniowy standard obsługi.

Co Ty - spox. Zwykle nie maja, jak mają to drogo, a sprowadzać im się na zamówienie nie chce.

Cytat:
Pani z Akropolu będę bronił do upadłego. Potrafi poszukać zamiennika, popytac mechaników. (...)

Nie no... spoko, nie miałem nic złego na myśli
Dzięki ze napisales to wszystko - szczerez powiedziawszy, nie korzystalem wczesniej z ich uslug, więc dobrze wiedzieć, że są w miarę tani i solidni.
Podjadę do nich A gdyby nie mieli to uderzę jeszcze na Bronx koło pętli
Dzięki n0ras !

Witam ponownie!

Powrocilem z Akropolu.
n0ras: miales racje, ta kobieta jest super (znaczy ... w sensie merytorycznym, zeby nie bylo niedomowien ). Pogadalem sobie z nia dosc troche, posprawdzala mi rozne rzeczy w katalogach i kompie. Pozniej mi dala sobie przymierzyc korek do mnie do Esperaka (powiedziala, ze nie szkodzi, ze jej ubrudze olejem) - ale pasowal OK, wiec juz go nie wyjmowalem. Przyjechalem do domu i ani grama oleju spod korka, choc przyznaje ze jechalem troche okrezna droga i podczas powroctu Esperaczek ujrzal kilka razy cyfre 5 na obrotomierzu Korek jest lux!
Skasowała mnie (pani) .... 9zl

Tak wiec w razie problemow - polecam Akropol !