Hample e36

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Co można poradzić na krzywienie przednich tarcz hamulcowych w e36 1,8 1991r. tarcze niewentylowane bez ABS .Wykrzywienie występuje bardzo szybko nawet po 500km od wymiany i nie jeżdżę ostro a efekt jes taki że często wymieniam końcówki drążków i swożnie a przy hamowaniu z prędkości powyrzej 100 z kierownicy wyciskam soki bo tak nią szarpie (koła są wywazone).Proszę o pomoc bo chociaż bejca jest świetna to ta usterka jest bardzo upierdliwa a znam jeszcze dwa przypadki w młodszych furkach.Chciałem już w akcie desperacji naprawić to serwisie BMW ale jak zaśpiewali cenę to powiadziałem dowidienia.
Pozdowienia Robkri.

Kup Brembo i delikatnie przez pierwszy tysiąc

no no stary, a sprawdzałeś zużycie swoich amorków z przodu? Zobacz czy przypadkiem nie trzeba bedzie ich zmienic-może drgania ustana.Zobacz tez łącznik stabilizatora-powinno pomóc.Zmieniłem ostatnio i juz tak nie stuka ani na dziurach ani przy hamowaniu na nierownej nawierzchni;to tylko 65 zł za sztuke.Daj znać czy pomogło.Pozdrawiam Daniel z Białego...

amory i łączniki są wporzo sprawdzałem kilka razy na trzepakach .Mam taką teorię że może to zła regulacja tylnych okładzin i przednie hamulce są zbyt obciążone ale po regulacji i przetoczeniu tarcz i przejechaniu niewielkiego dystansu (około 1,5 tyś.świetnej jazdy)jest to samo.Znam taki sam przypadek w młodszej bejcy z ABS koleś wymienił wszystkie swoznie, silentblocki i końcówki drazków i ma to samo a jest 4 lata młodsza.Myślałem też że to wygięta piasta ale zmieniłem razem łożyskami bo szumiały ale też nic to nie dało

a i jeszcze amory mają ponad 60% sprawności