| Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-04 22:21:29 Nie znam sie na tym, ale lustrzanka też może być cyfrowa, więc chyba źle postawione pytanie...
Pzdr. P. |
maltoron MOVIE MASTER Lew 407sw Okrąg | 2006-05-04 22:45:48 Kup wypasioną cyfrową lustrzanke. |
-JACO- Klubowy Weteran Megane RS250 Cup Warszawa | 2006-05-04 22:53:43 Dwa założenia:
1) Rozumiem że mówimy o lustrzance analogowej 2) Nie jesteś fanatykiem fotografii tolerującym tylko sprzet tradycyjny. Polecam Ci dobrą cyfrówkę, konkretnie ten model Olympusa: http://allegro.pl/item100286127_olympus_sp_500_1gb_xd_akku_ladfut_nowosc_gw24mc.html Aparat, ładowarka, aku, 1GB karta, gw. na 24mce i to wszystko za niecła 1500 zł. Jego poprzednik jest sprawdzony przeze mnie i Łukasza Gajera. |
LOST ESPERO 2.0 CD POZNAŃ | 2006-05-05 11:58:36 |
Cwikus DU Espero 1.5GLX 16V Piekary Śląskie | 2006-05-05 12:36:27 tak, lustrzanki tradycyjne o dobrej jakosci beda mialy ZAWSZE najlepsza jakosc obrazu...
ja polecam nowego FUJI 5600, mam od niedawna (wzialem sobie do testow) i aparat spisuje sie REWELACYJNIE a wylapac go mozna juz za 1100 jak sie ktos postara (sklepowo 1500) ... |
LOST ESPERO 2.0 CD POZNAŃ | 2006-05-05 12:38:12
tu masz odpowiedź LINK |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-05-05 12:47:10
wszystko zależy od OPTYKI
jak jest słaba optyka w cyfrowej lustrzance to zdjęcie będzie gorsze niż z tzw kompakta..... a co do pytania co lepiej kupić.... za ok 2 kzł kupisz canona 300D z raczej kiepską optyką.... jeżeli masz ok drugie tyle na lepszy obiektyw to może warto.... jeżeli wykorzystujesz aparat tylko amatorsko to raczej lustrzanka jest bez sensu .... ponadto lustrzanka jest spora gabarytowo i ciężka.... więc mniej praktyczna np w czasie wycieczki... po doświadczeniach z G3 moge polecić Ci jednego z następców... klikkkkk polecam zapoznać sie szczególnie z tą stroną KLIKKK |
pyrekcb Klubowy Weteran gumoleon & już nie l ... Warszawa | 2006-05-05 12:49:26
No, tego sie mogłem spodziewać - najwazniejszy jest efekt paralaksy przy ocenie aberracji....
A tak poważnie - dzięki za info!!!
P. |
slawekk Esperak 1,8/Corsa C ... Warszawa Wawer | 2006-05-05 14:37:01 Na tej stronce można znaleźć wszystko na temat dowolnego aparatu. Testy, zdjecia porównawcze i nie tylko.
A tutaj są wyniki co z tych testów porównawczych wypadło najlepiej w jakiej kategorii. Przed kupnem aparatu spędziłem ponad miesiąc na tej stronie |
Robert_S Espero 1.8, Omega Sz - Gw | 2006-05-05 14:53:42
W czasach fotografii tradycyjnej lustrzanka miała taką zaletę, że widok przez wizjer odpowiadał dokładnie temu, co pojawi się na fotce. Patrzyło się bowiem przez obiektyw. Dzięki temu miałeś kontrolę nad jasnością obiektywu (mniej więcej), ostrością i kadrowaniem. To JEDYNA zaleta lustrzanki w porównaniu z innym aparatem. W dobie aparatów cyfrowych lustrzanka nie ma ŻADNYCH zalet w porównaniu z kompaktem. No może przesadziłem, bo realny widok zawsze będzie lepszy od nawet najlepszego wyświetlacza. Wszystko jest kwestią ceny. Dobry kompakt będzie lepszy od słabej lustrzanki. Dla mnie obecnie najważenijsszym parametrem aparatu cyfrowego jest matryca - i wcale nie chodzi o wielkość, tylko o rodzaj. Tanie aparaty mają CCD, a drogie (czasem bardzo drogie) - CMOS, dzięki czemu nie mają szumu, są znacznie bardziej czułe i przez to jako jedyne nadają się do profesjonalnej fotografii. Na szczęście ceny spadają i ta technologia trafia pod strzechy. Obecnie rozglądałbym się za aparatem jak najmniejszym - to zaleta nie do przecenienia. Do tego akumulator musi wytrzymywać co najmniej 500 zdjęć - inaczej trzeba oszczędzać, co zawsze jest kłopotliwe. ciekawa propozycja to nowe panasoniki - kieszonkowy format i duży zoom. [ wiadomość edytowana przez: Robert_S dnia 2006-05-05 15:01:47 ] |
ETomek_GT Skoda Octavia Tarnowskie Gory | 2006-05-07 18:22:23 a wiec na poczatek polecam ta stronke... << ja sie decyduje raczej napewno na Konice Minolte Dynax 5Dnie ma obracanego wyswietlacza... (wogole obracane sa tylko do 1,8cala wiec nedza) ale poza tym bdb parametry... co o niej sadzicie...??? |
Michal-500 Clio Sosnowiec | 2006-05-07 19:09:42 |
Kolber7 VW TOURAN & SKODA OC ... Katowice .::SILESIA TEAM::. | 2006-05-07 19:23:28
wyświetlacz w lustrzance służy jedynie do podglądu zdjęć..... i obyś się nie zdziwił... ale w canonie 20D jest gorszy niż w G3
a jeżeli chcesz kupic lustrzanke.. to w podobnej cenie chyba lepszy będzie canon ponadto Konica Minolta już nie istnieje... została wykupiona przez SONY..... więc niedługo te aparaty znikną z rynku w ogóle... |