MotoNews.pl
8 Gdzie zrobić odlew? (57800/0) - PT

Gdzie zrobić odlew?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Gdzie w Warszawie można zrobić odlew kolektora ssącego? wie ktos?

Odlew pojedyńczej sztuki kosztuje sporo ( opłaca się robić oldew przy większym zamówieniu), dlatego też polecam Ci abyś zrobił sobie kolektor ssący z rur. W Wawie pełno jest firm, które podjęły by się wykoanania takiego zlecenia
Do DOHC potrzebujesz kolektor ? pod gaźniki pionowe, poziome ?!

Cytat:
Do DOHC potrzebujesz kolektor ? pod gaźniki pionowe, poziome ?!

mam kolektor pod IDF-y i nosze sie z zamiarem sprzedazy ich razem z kolektorem i zastanawiam sie czy nie zrobic sobie odlewu...

To strasznie nieopłacalny interes . Sprzedasz oryginalny kolektor za niewielką cenę w porównaniu z kosztem odlewu...

Na twoim miejscu nie sprzedawałbym tego kolektora.

[ wiadomość edytowana przez: koniu dnia 2004-08-01 10:01:29 ]

Cytat:
Na twoim miejscu nie sprzedawałbym tego kolektora.

typ mnie namawia i chce mi opchnac glowice 16 od themy przerobiona tak ze mi wejdzie do 1.8... i teraz to juz nie wiem.

a gazniki mam do roboty tak ze koszt ich zregenerowania to pewnie ok 1tys.

Cytat:
2004-08-01 22:18:30, pwr79 pisze:
koszt ich zregenerowania to pewnie ok 1tys.

ło cholera to co sie w nich tak zdegenerowalo?

Cytat:
o cholera to co sie w nich tak zdegenerowalo?

stały ok 1roku pod gołym niebem. wszystko w nich stoi na mur-beton... podobno trzeba zrobic szlify wszystkich gardzieli czyli 4. no i jeszcze cos tam.

nieznam dobrego i taniego typa który by to zrobił, zresztą narazie próbuje odłożyć kasę na odpalenie 1.8 i ciężko idzie....

pozdro

Mogę mieć sprawne gaźniki typu IDF lub DCOE w cenie ok. 500zł jeśli byłbyś zainteresowany. Wyciągane z jeżdżącego samochodu.

pozdrawiam

EDIT: chociaż przeróbka na 16v jest wyjątkowo zachęcająca na stronie 124turbo chwalą sobie..

[ wiadomość edytowana przez: Koniu dnia 2004-08-02 19:19:40 ]