MotoNews.pl

Tempomat

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Starałem się znależć ale nie udało się !(jeśli chodzi o wątek)
Mam Toyotę Camry 2,2 wersja europejska z róznymi bajerami np.webasto (czy ktoś ma do tego instrukcję obsługi?)
Mam pytanie do bardziej wtajemniczonych , chciałbym domontować tempomat do tego auta, czy da się to zrobić z części z demobilu (zestaw w ASO brrrrr kosztuje ok 7 tys brrrr).jaka frajda ,czy ktoś może mi pomóc?????????
Jak jeździ się na tempomacie? Napiszcie Ci którzy to mają???
Pozdro dla wszystkich Toyotowców

Czesc,

Ja jezdzilem z tempomatem nie autrem, lecz motocyklem. Honda Gold Wing GL1500. Rewelacja, szczegolnie na trasie. Nastawiasz predkosc i czesc. POd gorke tempomat dodaje gazu, z gorki ujmuje. Mnie czasem na trasie boli stopa od trzymania gazu. Tez bym chcial tempomat.

Co do montazu to nie wiem, ale 7 tysis to przeginka, az tyle nie jest to warte. Wiem ze Skoda oferuje tempomat za... jedyna 200 pln!!! Bralbym bez zastanowienia. Ciekawe ile to kosztuje w Toyocie (jako opcja jak kupuje sie nowe auto)

Pozdro

W wypadku skody wystarczy chyba sam włącznik ,reszta sterowania chyba juz jest.Włącznik w aso toyoty kosztuje 450zł ,tylko czy reszta już jest?sam komputer kosztuje 3tys?

hej,

ja mam autko z tempomatem - jest fajny, ale na puste drogi (i autostrady). Sam czesto uzywam w trasie i fajnie jest, bo noga nie dretwieje od gazu.
Co do tego czy sie da, to pewnie sie da, ale jak masz automat (bez automatu nie widzialem w Camry tempomatu). Zreszta bez automatu to moze ten tempomat niezbyt dzialac, bo np pod gorke czasem na 5ce 90km/h sie nie da i trzeba redukowac. Automat to zrobi sam a jak jest z reczna to nie wiem :/

tak , mam automat, nie wiem tylko czy całe sterowanie jest zakładane do każdego auta i brakuje mi tylko włącznika , czy odwrotnie nie mam nic i wszystko trzeba by kupic i montować?

no to wygląda na to, że nie jest tak źle
Co do szczegółów technicznych, to zadzwoń na Anilinową, a tam Ci pewnie wszystko powiedzą (+48226147695).