Dokumenty z instalacją LPG

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam,

czy może ktoś powiedzieć jakie dokumenty dostaje się
po zainstalowaniu LPG?

Czy to jest OK że nie dostałem faktury za sprzedaż elementów instalacji LPG lecz tylko fakturę za zamontowanie instalacji LPG.

Montowałem instalację wtrysku sekwencyjnego Mistral firmy Autronik (czy Autronik daje dla użytkownika jakieś dokumenty z taką instalacją np. gwarancje centralki, instrukcje obsługi) i montujący powinni to przekazać ?

Zastanawia mnie to czy nie mogła zostać wmontowana np instalacja po regeneracji. (czy dokument homologacji wystawiany przez montującego jest wystarczający?)

pozdrawiam
mateo.31

Ja dostałem wyciąg z homologacji od zakładu w którym montowałem, świadectwo potwierdzające test zbiornika gazu, kartę gwarancyjną z instrukcją obsługi, waruki gwarancji i warunki bezpiecznego użytkowania (oraz certyfikacik na sam "komputerek" instalacji).
Lovato II generacji z silnicznkiem krokowym
Pozdrawiam

My dajemy fakture na ktorej jest wypisane "montaz instalacji gazowej samochod..." ale jeszcze do tego jest gwarancja na instalacje razem z instrukcja, osobna ksiazeczka na wielozawor ale to mozna odpuscicc bo gwarancja instalki obejmuje wszystko, paszport zbiornika, wyciag ze swiadectwa homologacji, informacje o produkcie wygenerowana razem z wyciagiem na ktorej sa wymienione wszystkie elementy zamontowane... i jeszcze nasze zdjecie - piekny boczek z rajdu festiwalowego Pozdrawiam

a jakie sprawy urzedowe sa do zalatwienia?

sebastian

to moze ktos i mi pomoze przy okazji mianowicie czy powinienem sie bardzo martwic, kupiłem sobie autko z instalacją gazową i nie dostałem kompletnie nic oprocz dowodu z wbita instalacją i OC , thx z góry

Cytat:
2004-08-03 17:27:29, vespereq pisze:
nie dostałem kompletnie nic oprocz dowodu z wbita instalacją i OC , thx z góry

bez paszportu zbiornika nie przejdziesz przegladu, chyba ze diagnosta nie bedzie do konca uczciwy...
pozdrawiam

hmm czyli co dokłądnie musiałbym mieć zeby takowy przegląd sobie zrobic?? jakie dokumenty??

Cytat:
2004-08-04 23:33:39, vespereq pisze:
hmm czyli co dokłądnie musiałbym mieć zeby takowy przegląd sobie zrobic?? jakie dokumenty??

1. Wyciag ze swiadectwa homologacji na montaz instalacji gazowej w samochodzie
2. paszport zbiornika z jego numerem, data badania itp

Jesli tego nie masz to:
1. wyciag moglbys moze i wywalczyc u producenta, ale tego jeszcze nie trenowalem
2. mozna zrobic badania zbiornika na nowo ale to kosztuje prawie tyle co sam zbiornik i nie wiem czy to wystarczy