Obrotomierz - OMEGA A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam!
Od początku kiedy kupiłem moja bestie nie działał obrotomierz. Zauważyłem że przy gaszeniu silnika delikatnie tylko podskakuje. Ostatnio wyciągałem deskę ale za obrotomierz się nie zabierałem, bo jak zauważyłem do tej plastikowałej "płytki" były zapięte zaciski które skutecznie utrudniały demontaż. Zastanawiam się również czy nie warto sprawdzić czegoś jeszcze wcześneij przed ponownym rozbieraniem. Może ktoś już naprawiał obnrotomierz albo coś przy nim grzebał i mógłby mi napisać co nieco nt. próby naprawy jego? tzn co tam najczęściej pada .... dzięki

Witam
No właśnie kupiłem autko i mam to samo. Tzn u mnie czasami działa ale jakoś tak częściej nie działa. Podejżewam tę dziwną okrągłą kostkę pod maską ale jej rozebranie narazie nie wchodzi u mnie w rachubę :/

Witam
Ja sobie zmienialem cale zegary bo obrotomierza nie mialem orginalnie wstawionego wiec moge jedynie poradzic jak macie mozliwosc to skolujcie drogie zegary i podlaczcie tylko tak do testu a bedziecie wiedziec zaco sie zabrac..

ssiudakiewicz --- co do duzej kostki niewiem czy to bedzie jej wina ja jak ja kiedys rozpiolem to autko zgaslo mi ale nie sadze zeby cos do obrotomierza to mialo...