UWAGA - Samozapłon przy tankowaniu !

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Jak w temacie.

Warto obejrzeć ten film - 1.7 MB

Źródło Interia.pl

No ładnie, ale jak dla mnie to tam nie bylo samozapłonu. Dziewczyna chyba nie zabardzo przestrzegała zakazu palenia. Wg. mnie to w samochodzie podpalała papierosa ...

Ale pełne uznanie że próbowała gasić płomień z pistoletu

Ciekawy film.

Tak, mialem ten filmik od znajomego .
Trzeba uwazac!

to mi przypomina jednego gościa który pomylił pistolety w dystrybutorze i wlał Pb do diesla albo na odwrót nie pamietam dokladnie. Potem chciał odessać paliwo odkurzarzem na stacji. Biedak zapomniał że odkurzacz podczas pracy lekko sie nagrzewa. Łupnęło ale na szczęście nikomu sie nie stało gość musiał pokryć szkody z własnej kasy

Cytat:
2004-08-09 22:31:56, brunner pisze:
...Potem chciał odessać paliwo odkurzarzem na stacji. ...

Witam,
A to nie mogła byś iskra z naelektryzowanego ubrania? To wygląta, jakby się zapaliło w momencie zbliżenia ręki do pistoletu / wlewu. Myślę, że przy dużym stężeniu par paliwa taka iskierka co nas w esperakach dość często kopie (był wątek) jest w stanie wywołać zapłon par. Tym bardziej, że wsiadając do samochodu pokręciła trochę tyłkiem po siedzeniu i plecami po oparciu a potem się nie uziemiła....
Szkoda, że film nie pokazuje co było dalej, a mogło być ciekawie... tam się we wlewie chyba dalej coś paliło...

Pozdro

Navi

WKURWIAM SIĘ ZA KAŻDYM RAZEM GDY PRÓBUJĘ URUCHOMIĆ TEN FILMIK!
Wcześniej dostałem go już z kilka razy na pocztę i było to samo:
podczas próby odpalenia go (bez względu na program którym próbuję to zrobić) w pasku zadań pojawiają mi się nagle dziwne dwie ikonki przy zegarku (są to jakies "szpiegujące" aplikacje uruchamiające się w tle) poczym nagle wyskakuje powiadomienie: wystąpił nieznany błąd - nastąpi zamknięcie programu
co lepsze - ta sama sytuacja ma miejsce na drugim moim komputerze i szlak mnie trafia bo do tej pory nie mogłem filmiku obejrzeć... nigdy do tej pory nie miałem problemu z odpaleniem JAKIEGO KOLWIEK filmu... mam wszystkie kodeki... niepojmuję...

Cytat:
2004-08-10 12:46:15, ŁUKASZ_GAJER pisze:
mam wszystkie kodeki...

I tutaj masz rozwiązanie swojego problemu. Ja też nigdy nie miałem zadnego problemu, a mam zainstalowane tylko XviD'a AC3 i FFDShow (nie pamiętam już po co). Do filmu potrzebaowałem jeszcze indeo codec i tyle.

Cytat:
2004-08-10 12:56:27, piotr-ek pisze:

I tutaj masz rozwiązanie swojego problemu. Ja też nigdy nie miałem zadnego problemu, a mam zainstalowane tylko XviD'a AC3 i FFDShow (nie pamiętam już po co). Do filmu potrzebaowałem jeszcze indeo codec i tyle.

Bo FDDShow jest to najlepszy zestaw dekoderow i to bardzo szybkich w dodatku. Do szczescia potrzebne sa jeszcze dekodery dzwieku (glownie AC3, choc czasem zdarzaja sie inne formaty) no i jeszcze samodzielnie trzeba doinstalowac XVida. Polecam tez sciagniecie ze strony microsoftu sterownikow od najnowszej wersji WMP, ale tylko sterownikow, nie calego programu. Bedzie chodzic wszystko, gwarantuje.

Jezeli mamy juz na komputerze jakies sterowniki inne trzeba je wszystko dokladnie wykasowac!

Sreki dekodeki i inne bzdety!
Tak mi to przeokropnie działa na nerwy!
Dlaczego jest aż tak olbrzymia gama rodzajów plików filmowych i dlaczego tak dużo dekodeków? Człowiek dostaje świra! ...a bynajmniej ja...
.......ten dekodek pomoże odtworzyć to , ale tamtego już nie, więc trzeba doinstalować jeszce jeden, a potem się okazauje że ten drugi nam namieszał i przez niego nieodtwarza się już ten pierwszy...
wszystko to popiepszone...
Nie ma to jak stary dobry VHS

Cytat:
2004-08-11 12:49:19, ŁUKASZ_GAJER pisze:
Sreki dekodeki i inne bzdety!
Tak mi to przeokropnie działa na nerwy!
Dlaczego jest aż tak olbrzymia gama rodzajów plików filmowych i dlaczego tak dużo dekodeków? Człowiek dostaje świra! ...a bynajmniej ja...
.......ten dekodek pomoże odtworzyć to , ale tamtego już nie, więc trzeba doinstalować jeszce jeden, a potem się okazauje że ten drugi nam namieszał i przez niego nieodtwarza się już ten pierwszy...
wszystko to popiepszone...
Nie ma to jak stary dobry VHS

Uwierz mi, ze FDDShow rozwiaze Twoje problemy

Łukaszu - wywal wszystkie kodeki, wrzuć sobie program GSPOT, który sprawdzi Ci jaki jest potrzebny kodek i wtedy go zainstaluj... itd... itd... przy następnych nie działających filmach.
A czemu tego się tyle narobiło - nikt chyba nie wie. Może każdy domorosły programista chce być lepszy od kolegi to i tworzy własny kodek.