MotoNews.pl

Czy to łożysko ?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W skrócie........do prędkości 60,70 km/h wszystko oki...powyżej tej prędkości czyli miedzy 70 a 100 km/h słychać głuche huczenie...zanika to powyżej prędkości 110 km/h.......zastanawiam się czy to łożysko, czy może oponka a może żle wyważone koła....od momentu nabycia tego autka niestety jeszcze tego nie sprawdziłem.........jakie jest wasze zdanie na ten poniedziałkowy poranek .......pozdrawiam

Jak na zakrętach huczy, to raczej łożysko. Najłatwiej podnieść samochodzik na lewarku i zakręcić kółkiem kilkukrotnie - u mnie było świetnie słychać

Trzeba będzie tak zrobić

Cytat:
2004-06-07 06:08:23, tjmdm pisze:
W skrócie........do prędkości 60,70 km/h wszystko oki...powyżej tej prędkości czyli miedzy 70 a 100 km/h słychać głuche huczenie...zanika to powyżej prędkości 110 km/h.......zastanawiam się czy to łożysko, czy może oponka a może żle wyważone koła....od momentu nabycia tego autka niestety jeszcze tego nie sprawdziłem.........jakie jest wasze zdanie na ten poniedziałkowy poranek .......pozdrawiam

Objawy sa dziwne jak na lozysko, ale tak jak napisal Kielek sprawdz.

Cytat:
2004-06-07 09:22:53, Raven pisze:
Cytat:
2004-06-07 06:08:23, tjmdm pisze:

Objawy sa dziwne jak na lozysko, ale tak jak napisal Kielek sprawdz.

dziwne???a dlaczego kolega tak twierdzi??. ja wymieniałem w swoim niedawno i wyło przy predkośc 80 km/h im szybciej jechałem , to wycie ustawało ..łożysko na 100%. Podnies samochod na lewarku i pokręć kołem dość szybko(sprawdz wszystkie kołka), wtedy bedziesz wiedzial ktore koło( a może obydwa )

Łozysko. Łozyska stozkowe mają to do siebie, że wyją w pewnych zakresach prędkości.

Mi też cosik huczy z tyłu , dziwne bo stożki były wymieniane jakieś 45kkm temu

Cytat:
2004-06-07 21:34:22, mss pisze:
Mi też cosik huczy z tyłu , dziwne bo stożki były wymieniane jakieś 45kkm temu

Nie aż takie dziwne. Ja jak założyłem jakiś pechowy egzemplarz to przejechałem na nim z 5tyś i musiałem wymienić bo wyło przeraźliwie

Dzięki wszystkim za opinie ........sprawdzę i napiszę co to było

Cholerka....kręciłem, kręciłem i nic nie wykręciłem.........oj nie wiem czy to łożysko...........co dokładnie powinno dać się wyczuć

Tjmdmie masz jakieś rondo w Olsztynie ?? to zobacz przy którym skręcie Ci tam teguje albo zobacz na duzym placu. Obciążona strona tego teguje

Cytat:
2004-06-08 17:56:01, Sinuspi pisze:
Tjmdmie masz jakieś rondo w Olsztynie ?? to zobacz przy którym skręcie Ci tam teguje albo zobacz na duzym placu. Obciążona strona tego teguje

A na rondach jeździmy zazwyczaj w lewo... No chyba, że jesteśmy twardziele

Cytat:
2004-06-08 17:57:39, WilK pisze:
Cytat:
2004-06-08 17:56:01, Sinuspi pisze:

A na rondach jeździmy zazwyczaj w lewo... No chyba, że jesteśmy twardziele

U mnie jest gdzie poćwiczyć

Cytat:
2004-06-08 18:04:11, Sinuspi pisze:
U mnie jest gdzie poćwiczyć

Fajnie Ci

I tak jush jestem zakręcony

Nie Ty jeden Tak to już jest z Driverami

nie bez powodow nazywaja radom miastem rond

Cytat:
2004-06-08 18:28:37, kainek pisze:

Albo dlatego, że wszyscy tam kręcą

Cytat:
2004-06-08 18:30:16, WilK pisze:
Cytat:
2004-06-08 18:28:37, kainek pisze:

Albo dlatego, że wszyscy tam kręcą

To tysz i w calym znaczeniu ( nie tylko rowerkami )

Prawda jest taka, że przy skręcaniu też nic nie słychać...........zrobię tak.........zmienie koła, może to coś pomoże