Co z szyberdachem???

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Kolejnym problemem który wyszedł podczas prania sufitu, była mała plamka z koło jednego rogu przy szyberdachu. która po potraktowaniu vanishem z delikatnej szarej plamki zrobiła sie czerwona jak zrdza. (ale wszystkei plamy takie sie robiły po potraktowaniu vanishem) ale już nie chodzi o plame przecież wiadome że brud musi do dołu wyjść. ale czy tam jest gdzieś przy szyberdachu jakiś kanal do odprowadzenia wody podczas deszczu bo kurcze nie mam pojęcia skąd ta plama. a może jest jakiś wężyk co gdzieś tą wode odprowadza. bo lipa ja wyczyszcze sufit a po pierwszym większym deszczyku zalicze kolejne szorowanko. więc jeżeli ktoś coś wie to please o info
pozdro for all

Po pierwsze to odradzam Vanisha do czyszczenia plam w aucie bo albo je zmieni na większe tylko w innym odcieniu albo pozostawi po sobie czystą plamę o wyraźnie jaśnieszym odcieniu w porównaniu z oryginałem. Sam stosuję ogólnie dostępne pianki do czyszczenia tapicerek samochodowych i jest rewelacyjnie.

Co do szyberka to na 99% masz nieszczelne uszczelki i po nich gdzieś delikatnie przedostaje się woda i brudzi. Najprostszym sprawdzeniem będzie to, że przy szybszej jeździe i zamkniętym dokładnie szyberze będzie ci huczało.
Po wymianie uszczelek powinny plamy zniknąć.

Pozdrawiam

no czółkiem a takie uszczelki można same kupiś i we własnym zakresie wymienić bo mnie też się zdarza od czasu do czasu jakaś kropelka i tak jak mówisz słchać przy zamkniętym szyberku huczenie delikatne.
a czy można doregulować szczelność na tych 6 śrubkach pod podłużnym zaślepieniem z plastiku po odkręceniu których można ściągnąć szybę?

narax

U mnie jest akurat szyberek oki, ale testowaliśmy to u kumpla w scorpio i generalnie da się to samemu kupić i zrobić. Co do regulacji to najlepiej spróbować.
Powodzenia

U mnie jest akurat szyberek oki, ale testowaliśmy to u kumpla w scorpio i generalnie da się to samemu kupić i zrobić. Co do regulacji to najlepiej spróbować.
Powodzenia

To thx. za informacyjki powalcze z tym szyberdachem ael nie pamietam aby mi huczało przy szybszej jeździe. ale potestuje i moze uda sie usunąc usterke. a co do plam to naprawde zrobiła sie wieksza :/