Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2004-07-28 20:20:04 Sielan, chyba musisz najpierw wypowiedzieć umowę OC w PZU. Tak mi się wydaje. W przeciwnym razie będziesz musiał im za kontynuację OC płacić, a w razie czego (odpukać !) tylko jedno odszkodowanie wypłacą.
Nasz broker (służbowy) pozytywnie wypowiada się o Hestii, że nie droga a rzetelna. Osobiście nie mam doświadczenia, za to z PZU mam kiepskie. |
![]() Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2004-07-28 20:25:02 A czy wiecie, że na podstawie Kodeksu Cywilnego macie prawo żądać zwrotu składek od ubezpieczyciela w miarę jak samochód traci na wartości ? Ważne przy nowym samochodzie ubezpieczanym jeszcze przed wyjazdem z salonu. Przecież on zaraz po wyjeździe już traci na wartości i w razie utraty odszkodowanie będzie już obniżone. |
![]() Sielan TOYOTA DRIVER Yaris 1.4 D-4D Szczecin | 2004-07-28 22:38:52
Dzieki za odpowiedzi. Chyba sie zdecyduje.
Pani "Tyotowy Agent Ubezp." byla innego zdania. Rozmawialem z nia dzis. Przy okazjipowiedziala mi, ze z Hestia umowe podpisala TMP, wiec chyba nie kazdy dealer z osobna.
A to mnie zazylas. Jeszcze raz dzieki! Macie u mnie piwo/cole (jak sie w koncu spotkamy) |
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-07-29 08:12:13
|
Bartek72 Trabant SLXi Turbo GTi Ladek Zdroj | 2004-07-29 08:15:55
Dzisiaj w wiekszosci polis przy nowych samochodach ubezpieczyciela obowiazuje prze co najmniej pol roku cena fakturowa, a nie wdlg. Eurotaxu. PS.Zaraz zobaczymy, czy teraz juz sie naumialem uzywac cytatow. Jesli tak prosze, o usuniecie mojej poprzedniej kalekiej proby... |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-07-30 14:35:29
w sopocie działa centralna infolinia, przez którą załatwiasz wszystkie sprawy, natomiast temat prowadzi lokalny inspektorat z miejsca zamieszkania mam 2 samochody ubezpieczone w hestii w jedynym z nich likwidowałem szkodę z AC na sumę ok. 20k pln. rzeczoznawca przyjechał na 2 dzień po zgłoszeniu szkody a auto odebrałem dokładnie po 3 tygodniach od postawienia go w warsztacie, 7 dni zajeło rozważanie przez H decyzji: szkoda całkowita czy naprawa, normalnie idzie to szybciej, po odebraniu samochodu byłem w H na oględzinach czy samochód został naprawiony na nowych częsciach Ktoś pisał (nie wiem kto) nie wiem skąd jest informacja o niemozności napraw bezgotówkowych? - z tym nie ma żadnego problemu chyba, że dany warsztat nie ma autoryzacji na takie naprawy Ja Hestię zdecydowanie polecam - radzę wziąć ten pakiet negocjowany przez TMP |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-07-30 17:03:19 Włąśnie na Hestii naciął się Rafath, ale o tym gdzie indziej. |
![]() Bigman TOYOTA DRIVER YI/E12 Wawa | 2004-07-30 17:26:19
|
![]() Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2004-07-30 20:59:35
zapewne na swoim forum TKP ![]() |
![]() Tojotka TOYOTA DRIVER Toyota Yaris 1,0 3D ... Warszawa | 2004-07-31 23:40:18
Sprawdziłam. Wg mojej polisy w Allianz obowiązuje tylko 3 miesiące ![]() ![]() |
![]() Jackal TOYOTA DRIVER Avensis T25 Wagon Warszawa | 2004-08-02 13:58:29
Dokładnie. |