????Kto wie ile oleju wchodzi do bmw 2.5i 24v rok89????

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
nie wiem czy kupić 5 litrów czy 4 mi starczą

no kolego nie mam pewności ale sądzę że ci nawet 5 nie wystarczy.
pozdrawiam

tzn.już miałem jedną wymianę oleju tylko nie mogę sobie przypomnieć ile tam wchodziło,ale pamiętam że mechanik dziwił się ,ze tak mało weszło więc było to chyba coś koło 4-5 litrów.Pozdrawiam

sądzę że 5 litrów plus filtr z 0,75 litra. tak wchodzi do mojej e-28 2,5 litra

Witam
Ja do swojego 2,0 24v ostatnio z filtrem wlałem 8l i mam1/2 stanu
pozdr.

według http://slave.e-edukacja.pl/~drzepsuj/bmw/bmw/5/e34/d34/d34.htm w 89 roku nie produkowano 2,5 24v.
pozdrawiam

a więc wchodzi ok 3,8 litra,ale nie wiem czy dobrze mi koleś skasował kontrolki pali sie tylko zielona zielona ta ostatnia,czy tak powinno być???

Powinno się palić pięć zielonych diod.

dziwne. do mojego fiata 125 wchodziło 4,5 litra oleju, do mojego 2,5 litrowego silnika 5 litrów plus filtr. pozazdrościć tylko tak małego wydatku na olej. a diody rzeczywiście powinny sie palić wszystkie zielone do momentu uruchomienia silnika. po odpaleniu powinny wszystkie zgasnąć.
pozdrawiam

sprawdziłem na www.e34.de. wg pisma auto motor sport do tego silnika wchodzi 5,8 litra. mam na myśli silnik 2,5 litra 24v którego w roku 1989 nie montowano do e-34.
pozdrawiam

jak to jest z tymi kontrolkami mam E34 2.5 24v i przy przekręceniu kluczyka zapalaja mi sie dwie ostatnie lampki czerwona i zółta a jak zapale to znikają jak powinno być prawidłowo ?????

Cytat:
jak to jest z tymi kontrolkami mam E34 2.5 24v i przy przekręceniu kluczyka zapalaja mi sie dwie ostatnie lampki czerwona i zółta a jak zapale to znikają jak powinno być prawidłowo ?????

Dokładnie, jak odpalisz silnik to powinny się zgasić te lampki (nie pamiętam czy od razu czy po jakiejś chwili po odpaleniu silnika)

jeśli zapalają ci sie tylko czewona i żółta to nie masz wykasowanej inspekcji. u mnie tak to wygląda. jeśli palą się zielone, to gasną po odpaleniu silnika. jeśli zielone nie zapalają się tylko czerwone plus żółte, to po odpaleniu silnika nie gasną, po to by przypominać kierowcy o zbliżającym się terminie wymiany oleju. jeśli chciałbyś sam wykasować sobie inspekcję to tu masz instrukcję w języku polskim: kasowanie inspekcji
pozdrawiam