MotoNews.pl

POMOCY !! TYLNA KLAPA 125p KOMBI

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Zwracam sie z pytaniem do wlascicieli kombiaczka albo kogos kto ma na ten temat jakies pojecie . generalnie chodzi mi o to ze tylna klapa nie trzyma sie po otwarciu w gorze tylko opada . Czego to jest wina i co zrobic by tak sie nie dzialo ?? Prosze o jaknajszybsza odpowiedz.

jeśli sa tam amortyzatory(siłowniki) , to jest to ich wina !!!

[ wiadomość edytowana przez: lukaszc dnia 2004-08-09 14:52:22 ]

ja sie na kombiakach nie znam , ale mysle ze to silowniki klapy Ci nie trzymaja

no amortyzatory w 125p to raczej nie bardzo. Tam jak sie nie myle są takie drążki skrętne i to w nich leży problem. Musisz się im dokładnie przyjżeć. Wirtualny mechanik tu nie pomoże

Wlasnie ze orginalnie nioe ma u mnie byly wmontowaneprzez kogos no ale wole by bylo orginalnie bez silownikow .

z tego co pamiętam , a miałem 2 kombiaki , to przy zawiasach(pod sufitem) jest taka spora sprężyna która odciąga klepe w góe i tam ja trzyma , jeśli nie po obu stronach to na pewno po jednej . Jak sie ja zdejmie to cholernie ciężko założyc , nie pamieętam po co zdejmowałem ale wiem że nie mogłem naciągnąć bez tej sprężyny klapa opada i trzeba stosować podpórke ...ze złamanego kija od miotły ... a jak sprężyna jest bardzo silna to trzeba podczas otwierania uważać na zęby