Koledzy z Wrocławia

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
W sobotę muszę przewalić Wrocław od strony Trzebnicy na Oławę.

Wszystkie wyjazdy jak pamiętam są oznaczone dobrze, a droga na Oławę ?
Kilkukrotnie musiałem przejechać w tym kierunku i zawsze wielka strata czasu i paliwa. Po długim czasie improwizacji trafiałem na wyjazd (ten lub inny).
Teraz proszę o pomoc : na co trzymać kierunek (początek na Warszawę - co dalej)
lub może któryś z kolegów będzie krążył po mieście w sobotę rano cyrka 8.30
Jeśli ktoś z koleżeństwa ma czas to proszę o GSM, skontaktuję się wtedy.

Będę zobowiązany

Pozdro
Darek
601 071 414

trzebnica - oleśnica - jelcz-laskowice- olawa. omijasz cały wrocław

Oleśnica nigdy !!! strata godziny

Trzebnica - Długołęka-Jelcz-Laskowice- Oława - szczegóły znajdziesz na każdej mapie samochodowej
Pozdro
Vito

jesli bedziesz juz w miescie to ten objazd odpada, poza tym w sobote o 8:30 wrocek jest raczej pusty i przejezdny wiec szybciej chyba glownymi drogami niz przez wiochy,
kierunek nie na Warszawe tylko na Opole - droga nr 94,
napisz gdzie konkretnie bedziesz - bedzie latwiej wytlumaczyc, jesli kojarzysz plac Dominikanski (galeria dominikanska, media markt itp) to z tamtad jest banalnie prosto bo... caly czas prosto - na dominikanskim ustawiasz sie na wschod i nie skrecasz w lewo skos na most Grunwaldzki (na Warszawe) tylko caly czas prosto ulicami Traugutta, Krakowska, Opolska -> wylot na Olawe, Opole

Spróbuje po raz kolejny przejechać.

Zawsze pozostaje mi alternatywa A4.

Dzięki
pozdro

Na planie wszystka wygląda super.
Po ulicy Oławskiej zawsze gdzieś po...m.
Myślałem, że stary trakt na Opole będzie lepiej oznakowany.

Wcześniej starałem się jechać na W-we, Psie Pole, stara droga "brukowa" (na pewnych odcinkach) na Opole.

Dlatego tak męcze ten temat, gdyż kilka razy musiałem będąc we Wrocku przemęczyć z jednego końca miasta na drugi.
Dla kogoś z zewnątrz to dżungla. Dlatego wszystkie podpowiedzi są cenne.

Dzięki
pozdro

A oto slalom gigant przez Wrocław ale zato bez korków (prawie)

Wjazd do Wrocławia Żmigrodzka-w lewo w Kasprowicza (drugie skrzyżowanie ze światłami ) dalej na wysokości szpitala dziecięcego (po lewej) skręcasz w prawo prosto pod wiadukcik ze światłami (przejazd naprzemiennie) cały czas prosto do świateł koło BP tam skręcasz w prawo- prosto na most warszawski z mostu w lewo na ulicę Wyszyńskiego i cały czas prosto aż do estakad na placu Społecznym. Za estakadami skręcasz w lewo i już jesteś na Traugutta skąd cały czas prosto i już jesteś na wylocie z Wrocławia a zaraz potem .... Oława Średni czas przejazdu w dzień roboczy ok 8 rano to 15-20 minut.
Powodzenia
Vito

Na Oławę pojechałem wg Greg-a. Faktycznie Wrocek rano jest przejezdny. Przejazd OK - zapamiętam.

Droga do domu wg Vito. Od chwili wjazdu do Wrocka od strony Oławy kierunek Poznań. Wracałem godzina 13.30 - niechciałbym tego przeżyć w szczycie.

Wielkie dzięki
Pozdro
Darek