Demontaż znaczków

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
mam pytako... jak "bezboleśnie" zdemontować przednie logo Daewoo tak żeby możliwie go nie uszkodzic no i oczywiscie karoserii ? zostają po tym dziurki ? chodzi mi o taki efekt jak ma Łukasz Gajer w swoim Esperalu... może pomozesz mi Łukasz ? to samo chciałbym zrobić z tylnymi napisami " Daewoo" i "Espero"...

No więc tak:
Jeśli chodzi o odklejenie tylnych znaczków to nie ma najmniejszego problemu. Pod napisami nie ma żadnych dziurek a same napisy odklejają się bez problemowo. Wystarczy że delikatnie podwadzisz czymś początek napisu a dalej zaczniesz go odrywać ręką - to wszystko.
Pozostałości po kleju wyczyść rozpuszczalnikiem NITRO, jednak pamiętaj że zbyt długie i mocne szorowanie tym rozpuszcalnikiem spowoduje zmatowienie lakieru !!!
Z literek które Ci pozostaną po napisach "Daewoo" i "Espero" możesz ułożyć sobie następujące wyrazy:
ESPERADO
DESPERADO
EROS
OWAD
POWER
Większy problem jest ze znaczkiem przednim. Odklejamy go w ten sam sposób lecz będzie to trochę trudniejsze gdyż jest on kompletnie nie elastyczny w przeciwieństwie do napisów na tylnej klapie. Mało tego! Pod tym znaczkiem są cholerne dwie małe dziurki, które niestety trzena zaszpachlować - i tu jest ten największy problem bo musisz po szpachlowaniu wylakierować cały dziób na nowo...

P.S. Ja swoje dziurki zaspawałem - tak jest bezpieczniej (dwuznacznie to brzmi)

Moje espero po dzwonie poprzedniego wlasciciela mialo juz usuniete "dziorki" wiec wystarczylo poodklejac tylko znaczki.
Po usunieciu tylnych widac na lakierze slad po znaczkach (ma inny kolor) ale i tak musze cos zrobic z tylna klapa bo rdzewieje na rancie wiec sie przmaluje i bedzie git...
No i z literek mozna ulozyc jeszcze napis DOOM

Pozdr
Jadzwin

Moje espero po dzwonie poprzedniego wlasciciela mialo juz usuniete "dziorki" wiec wystarczylo poodklejac tylko znaczki.
Po usunieciu tylnych widac na lakierze slad po znaczkach (ma inny kolor) ale i tak musze cos zrobic z tylna klapa bo rdzewieje na rancie wiec sie przmaluje i bedzie git...
No i z literek mozna ulozyc jeszcze napis DOOM

Pozdr
Jadzwin