MotoNews.pl

Problem z jazdą na benzynie

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam! Mam poważny problem z jazdą na benzynie, a nawet z odpalaniem.
W momencie odpalania na benzynie gdy silnik jest zimny trzeba ostro gazować, bo inaczej to autko zgaśnie. Jak silnik jest już rozgrzany chodzi równo na obr. w granicach 500-600. Ale teraz pojawia się problem z jazdą: ruszyć jest niesamowicie ciężko, a jak już jadę to strasznie szarpie na każdym biegu i ciężko jest wkręcić silnik na wyższe obroty. Po prostu Koszmar!!! Na gazie wszystko jest jak najbardziej ok.
Proszę Was o jakąkolwiek pomoc bądź wskazówkę, za co będę bardzo wdzięczny...
Bart_gda
Ps. mój samochód: Toyota Carina II 1,6 16V
Sorry, jeżeli poruszam temat kolejny raz

A jaką masz instalke gazową ? Sprawdzałeś sonde lambda ?

Zla emulacja, zrob reset kompa, nie wiem jak w Toyotach, ale zdjecie klemy na kilka minut powinno pomoc (uwazaj, wszelkie nastawy np. radia sie zresetuja).

[ wiadomość edytowana przez: toradek dnia 2004-09-24 17:17:42 ]

Reset poprzez zdjęcie klem nic niestety nie dał. A może coś nie tak jest ze wtryskiwaczami? Słyszałem, że to może też być przyczyną...

witam.
jeśli zasilanie paliwem jest dobre to może być rąbnięty czujnik temperatury silnika.
napisz czy zapala się czujnik MIL.

u mnie przy takich samych objawach tylko , że w zime.........pomogło jak lałem bene 98 i wlałem uszlachetniacz schell-a za 5zł......

życze szybkiego zlokalizowania usterki bo to bbbbbbbbbardzo wkurza

pozdr

to na pewno nie lambda,nie pracuje na zimnym silniku...mam podobny problem,wyeliminowalem juz wszystko(cały dolot) oprocz pompy paliwa i wtryskiwaczy...i mysle ze to dwie rzeczy ktore moga byc prawdopodobne przy jezdzie na gazie

Cytat:
2004-09-26 19:55:23, croma1 pisze:
witam. jeśli zasilanie paliwem jest dobre to może być rąbnięty czujnik temperatury silnika. napisz czy zapala się czujnik MIL.

? A co to za czujnik? MIL???
Temperatura silnika jest w normie tak jak zawsze...

Chyba będę musiał polecieć na koszty i kupić ten uszlachetniacz Shell-a Jak rozwiążę problem na pewno dam Wam znać.
Dzięki za sugestie!
Gdyby ktoś coś jeszcze wiedział (przypuszczał) to czekam na posty.