Dragnie kolumny kierownicy...

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam wszystkich

Co to jest, że przy 80km/h zaczyna drgać kierownica a jak dojdzie do ok 90 to spokój ? Nie mam pojęcia dlaczego tak się dzieje - końcówki są w miare nowe, amorki też koła wyważone. Zaznaczam że dzieje się tak tylko przy prędkości pomiędzy 80 a 90 km/h
Ma ktoś jakieś pomysły ?

Witam,

adamson: miałem identyczny (no może przy 90km/h drgało) problem w Omedze A, winnym okazał sie drążek środkowy.

Pozdrawiam,
Jacek

witam
U mnie tez drga przy 80 i co sie okazuje że mam do wymiany drążki i stabilizatory
pozdrawiam arvax

Może pomóc również przetoczenie tarcz hamulcowych

tarcze hamulcowe i tak będę wymieniał bo są już starte więc może to rozwiąże problem a jak nie to zabiorę się za końcówki i drążki.

Pozdrawiam

a ja dodam pytanko do wlascicieli omy A - czy przy szybkiej jezdzie po poprzecznych nierownosciach np. plytach betonowych przy predkosci np. 50 km/h macie wrazenie ze cala deska rozdzielcza ma ochote oderwac sie ? u mnie lata chyba z 2 cm

tez tak macie?

[ wiadomość edytowana przez: Maciey dnia 2004-08-15 11:50:07 ]

Cytat:
2004-08-15 11:42:25, Maciey pisze:
a ja dodam pytanko do wlascicieli omy A - czy przy szybkiej jezdzie po poprzecznych nierownosciach np. plytach betonowych przy predkosci np. 50 km/h macie wrazenie ze cala deska rozdzielcza ma ochote oderwac sie ? u mnie lata chyba z 2 cm

tez tak macie?

[ wiadomość edytowana przez: Maciey dnia 2004-08-15 11:50:07 ]

no to w niezłym stanie jest omega ...

panowie uwaga na "latające deski"

jak dbasz tak masz

trochę dziwne ,ja mam lekkie drgania przy120-130km/godz. opony
letnie 225/16 na komplecie zimowym 205/15 drgania nie wystepowały.Omesia przejechała 44tyś/km.Koła przednie sprawdzane były średnio co 5-tyś.km.Zajomy wulkanizator na mnie nie chce patrzeć. A mnie szlak trafia

wszystkim ktorym drga kierownica proponuje podjechac na stacje SHELL'a i tam maja taka usluge dowazania kol na samochodzie. podobno nie bylo samochodu gdzie nie trzeba bylo dolozyc ciezarka. koszt to 20zl przy felgach stalowych i 25zl przy alu. robert

właśnie Panowie....
czasem jak jest zhamowana opona - uzywana, to jęczący hałas przeradza się w drgania występujące przy pewnych przedziałach prędkości... Właśnie to przerabiam....

Cytat:
właśnie Panowie....
czasem jak jest zhamowana opona - uzywana, to jęczący hałas przeradza się w drgania występujące przy pewnych przedziałach prędkości... Właśnie to przerabiam....

taa...

tez kupilem niby extra gumy, jak zalozylem, to byl taki szum jakby nagle wszystkie lozyska padly. Na pocieszenie halas maleje z czasem (jak sie robi uzytek z dobrej przyczepnosci)

pozdro

A co do pytania Maciey-a podczas jazdy po płytach nie zauważyłem aby deska chciała mi gdzieś odfrunąć. Może przydałoby się lepiej ja umocować, pewnie ktoś już przy niej majstrował.