Sonda lanosa i espero to to samo (lambda)?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Cześć Wam,
Dostałem właśnie sondę lambda ze sklepu internetowego, a tam jest rachunek "sonda do lanosa" - dzwoniłem, a gość powiedział, że to jest ten sam silnik, więc mimo że zamawiałem do espero to to jest to samo. Czy miał rację?
Pozdrawiam
Raff

hmm no sam to mozesz sprawdzic..wez swoja stara oryginalna sonde i porownaj..ma byc tyle samo kabli (1) taki sam gwint i taka sama dlugosc tego elementu wchodzacego do komory..jesli tak jest to sonda pasuje..sondy nie sa elementami dedykowanymi tylko i wylacznie do jednego modelu i jednego silnika..to jak ze swiecami boscha jeden typ swiec pasuje do wielu samochodow

a w ogole co cie naszlo zeby kupowac to w necie?? ile zaplaciles?? opylalo sie w porownaniu z normalnym sklepem??..ja mimo ze niemajetny to nie uznaje oszczednosci rzedu 20zl w takich sytuacjach..wole pojsc do sklepu obejrzec pogadac ze sprzedawca i miec pewnosc ze kupuje cos odpowiedniego a nie potem bawic sie w zwroty reklamacje itp by poczta polska

[ wiadomość edytowana przez: qbaj dnia 2004-08-04 22:27:48 ]

Tylko w sklepach często jest "na jutro", "za tydzień", "będzie w hurtowni na początku miesiąca" itp. itd. A przecież z niektórymi elementami nie da się biegać po sklepach, a i sprzedawcy najczęściej wiedzą o częściach tyle, co wyczytają w katalogu częsci - identycznym jaki my posiadamy.

Dlaczego w necie? U mnie w serwisach chcą dużo pieniędzy, 240 - 260 zł. Poza serwisami nie znalazłem, a kupiłem z netu z hurtowni części do daewoo, co mi daje prawo myśleć, że sprzedali mi dobry towar. Dzisiaj wstawię i będę wiedział. Poza tym myślałem, że sondy są właśnie "dedykowane" i też dlatego. Kupiłem za 130zł z przesyłką. Generalnie części z hurtowni "wysyłkowych" są o połowę tańsze niż mogę kupić w 3-city. To właśnie tak zamawiam.
Pozdrawiam
Raff

Wymieniłem sondę, wreszcie jest ok. Silnik nie muli, jest elastyczny, równo pracuje. A stara "nowa", którą wyciągnąłem gra jak grzechotka, rozsypała się i dlatego nic z niej nie było. Spalanie stwierdzę po tygodniu, ale powinno być dobrze.
Pozdrawiam
Raff

Raff..byc moze masz racje z kupowaniem w sieci..ja po prostu w wawie nie mam problemow z zadnymi czesciami jak dotad i nie czuje potrzeby zakupu przez siec..no ale najwazniejsze ze ci wreszcie dobrze dziala