Sortuj wg daty: rosnąco malejąco |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-15 20:45:15 czy wie ktos jak wyjac alternator z DF 125p z silnikiem fiatowskim?
odkrecilem dziada, oraz uchwyt dolny ale nie wiem jak go z tamtad wydlubac, od dolu przeszkadza rura wydechowa i drazek reakcyjny, od gory kolektor wydechowy i 2rurka, co musze okrecic zeby go wyjac no i z czym jest mniej roboty: 1. chlodnica (chociaz nie wiem czy to cos da) 2. drazek treakcyjny 3. rura wydechowa 4. kolektor z 2rurka A moze ktos ma jeszcze inna metode?? tylko prosze mi nie pisac zebym wyjal silnik ![]() Posta utworzylem bo nie dziala wyszukiwarka, a przegladac cale forum w poszukiwaniu tematu to istna masakra |
![]() Race_D F&F MEMBER FSO SPORT Sin City... Bydgoszcz | 2003-11-16 01:02:49 Ja nie ryzykowałem ukrecania srob w zawieszeniu. Jak wyjmiesz chlodnice to wyjdzie bez wiekszych problemow. Dwa węże i dwie (chyba) nakrętki. Prosta sprawa. Nie zapomnij rozłaczyć kabli od alternatora i pamietaj który gdzie był ![]() |
![]() vievior F&F Wolny Słuchacz :) Opel Omega A Kombi Piła | 2003-11-16 04:13:14 jak wyciagniesz chlodnice to altrenator wyjdzie.ja ostatnio wyciagalem i nie chcialo mi sie odkrecac chlodnicy to z kanaly go rozpolowilem i wyciagnalem bez problemu w dwoch czesciach gorzej jest skrecic ale mysle ze lepsze to niz spuszczac plyn odkrecac chodnice itp. |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2003-11-16 11:32:06 wykrecilem chlodnice i wyjalem alternator
dzieki za rady |
![]() Samael HPI Savage X4,1 Stalowa Wola | 2004-08-07 16:57:12 czy czop wirnika alternatora z poloneza caro ma taka sama srednice co w alternatorze fiata 125p?
poprostu czy pasuje kolo pasowe z caro (mniejsza srednica biezni) do alternatora 125p? chodzi w tym o to by uzystkac wieksza predkosc obrotowa alternatora na niskich obrotach silnika |