Pedał sprzegla w Coupe?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
moze wiecie jak zaradzic skrzypiacemu pedalowi sprzegla w coupe I
biegi wchodza idealnie lepiej jak w moim dopieszczonym accencie sprzeglo takze prcuje rowno i calkiem ok
tyle ze strasznie skrzeczy jakas sprezyna jak sie je wciska tak jak by gdzies bylo sucho probowalem nasmarowac od strony kabiny WD 40 ale nic nie pomoglo nie wiece co to moze byc co trzeba przesmarowac

bede bardzo wdzieczny za pomoc
a swoja droga jak narazie poza silnikiem moja coupeja troszke mnie rozczarowuje
tylni zawias jak ruszam bagaznikiem trzeszczy dokladnie to skrzypi moze troszke mniej jak przesmarowali ale jednak nadal - i tan wkuzajacy pedal sprzegla

Pozdrawiam

No ja mam wlasnie podobny objaw a Accencie i tez jestem bardzo ciekawy jak mozna temu zaradzic. Z ciekawoscia poczytam jaki jest na to sposob
Pozdrawiam

U mnie w ponym tez skrzypialo,do czasu kiedy pekla linka sprzegla.Linka zostala wymieniona na orginalna nowke i juz wszystko chodzi juz cichutko,wiec ten dzwiek w waszym przypadku to tez zacierajaca sie linka od sprzegla

dzis nasmarowalem taka lapke ktora jest przy wlocie linki sprzegla do skrzyni jest tam tez taki gumowy kapturek i tuleja przestalo skrzypiec ale jak troche pojechalem znow zaczelo jutro chyba nasmaruje od nowa smarem grafitowym bo dzis walnalem tawotem

mam nadzieje ze nie jest to linka sprzegla !

ale tam pod tym kapturkiem oslaniajacym od kurzu jak go odchylilem zaczal lac sie plyn wysprzeglajacy co oznacza ze puszcza tulejka i trzeba ja wymienic niestety ale to nie jest powodem skrzypienia

Jutro jak nasmaruje ponownie dam znac czy pomoglo !

własnie cię miałem kierować w to miejsce...hehehhe, no to sie pochwal jak tam skrzypienie..

co do skrzypienia w zawieszeniu zrobione !!!
poczytaj watek
"coupe tylnie zawieszenie wali , wiem ze do zimmer bloki [ 1 2 ]"

a cio do pedalu sprzegla to wysprzegnik do wymiany choc to chyba nie ma zwiazku ze skrzypieniem ale pod gumowa oslonka jak sie ja odchyli leje sie plyn wysprzeglajacy a nie mozna dostac zestawow naprawczych i cala malutka pompka do wymiany koszt okolo 110 zł mysle ze po tej naprawie skrzypienie ustanie
tam trzeba nasmarowac ta lapke

Co do dalszej zabawy z coupe i stukaniem silnika na olejuMobil 1 5W-50 napisze w watku Mam wreszcie Coupe dzis jak znajde troche czasu moze za godzinke moze za 2

AH DAJ BABIE AUTO - jeszce do tego takiego rodzynka jak Coupe !!!!
A swiece zakladam NGK miales racje sa najlepsze
co do klepania w silniku to nie sa popychacze poychacze klepia jak silnik zimny a mi klepie takze jak jest juz cieply opisze w watku mam wreszczie coupe..... co i jak z silnikiem po dzisiejszej wziycie w servisie z ktorej wlasnie przyjechalem teraz musze troszek popracowac

Pozdrawiam,

tez mialem problem ze sprzeglem tyle ze w Scoupe ale sadze ze zbudowane jest to podobnie .Rozebralem ta pompke pod pedalem zabralem tloczek wraz z tymi gumkami do sklepu i dobralem zamiennik poprostu podobne gumki od innego auta niepamietam teraz od czego ,koszt parunastu zl.Wazne sa wymiary zeby niebyly za ciasno albo luzno naciagniete.sprawdz tez plyn co masz tam wlane bo u mnie byl olej silnikowy i to chyba on rozpuscil orginalne uszczelnienia.Od tamtej chwili mam spokoj czyli jakies dwa latka.Pozdrawiam

Cytat:
2004-08-13 12:33:59, zlociutki pisze:
tez mialem problem ze sprzeglem tyle ze w Scoupe ale sadze ze zbudowane jest to podobnie .Rozebralem ta pompke pod pedalem zabralem tloczek wraz z tymi gumkami do sklepu i dobralem zamiennik poprostu podobne gumki od innego auta niepamietam teraz od czego ,koszt parunastu zl.Wazne sa wymiary zeby niebyly za ciasno albo luzno naciagniete.sprawdz tez plyn co masz tam wlane bo u mnie byl olej silnikowy i to chyba on rozpuscil orginalne uszczelnienia.Od tamtej chwili mam spokoj czyli jakies dwa latka.Pozdrawiam

Olej w układzie wspomagania sprzęgła? to by nie pracowało wcale jeśłi juz to pewnie niewłaściwy DOT ktoś zalał ... słyszałem juz róxne historie (płyn spryskiwaczy dolany do układu chłodzenia) ale to by był numer naprawdę nie do pobicia.

Ja tez bylem zdziwiony .a to nie jest zadne wspomaganie sprzegla tylko tloczek i silownik zastepujacy linke,a jesli chodzi o prace to powiem ci ze pracowalo ,bo jakis czas na tym jezdzilem.Narka