LowRider 125p

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco

fachowy low

Virtual Tuning - cosik kolo tyle krzywe - chyba ze ma tylne skretne - jak widlaki

fajnie by sie prezentował....

na dodatek fotka 'zaporzyczona' zdaje sie od jednego z forumowiczów..

no chyba miska kanciak ) fajnie by wygladal ale jeszcze troche nizej ))

no jest to montaz definitywnie bo az boli po oczach ze te felgi sa tam wstawione
a co do felg.. zadna firma nie robi felg z taka iloscia szprych, na taki wzor jak do lowriderow w cenach nizszych niz 5tys zl?

Cytat:
2003-10-20 00:44:59, _Maly_ pisze:
no jest to montaz definitywnie bo az boli po oczach ze te felgi sa tam wstawione
a co do felg.. zadna firma nie robi felg z taka iloscia szprych, na taki wzor jak do lowriderow w cenach nizszych niz 5tys zl?

proste ze to fototuning sam go robilem

oto orginal przed upiekszaniem

tak.....definitywnie ma fura jest to ale nie mam nic przeciwko temu VT... Tyle ze fota juz mocno nie aktualna, inne felgi itp. A na wiosne moze uda sie zejsc pare centow do ziemi

Jeżeli kogoś interesują low rider'y to jest fajna stronka na ten temat: LowRider

wczoraj w Bielsku widzialem kanta lekko polozonego i z niskoprofilowymi oponami....wg mnie wygladal strasznie dziwnie, raczje nieciekawe

da sie w polsce kupic opony z bialymi boczkami??

opony z bialymi bokami to unikat, ale mozna kupic same "boki" opon biale we wszystkich rozmiarach prawie, zaklada sie je przy montowaniu opony na felge, poszukaj w automobiliscie albo innej prasie o weteranach, powinno byc ogloszenie firmy ktora to robi....

Można takie dostać u nas, tylko trzeba poszukać i poczekać. Zależy też jakie rozmiary.

o czym marzycie kant lowrider od tych skiokow i wyczynow w o gole najprawdopodobnie pekł by na pół z klatka i obspawany czy tez nie

musialyby byc szyny zamiast przednich słupków

wyciagam trupa z szafy...niedawno widzialem jak w citroenie podnosil sie tyl i przypomialem sobie dawne pomysly

wracajac do tematu 125p lowrider, jest szansa zrobienia czegos takiego z kanta na zawieszeniu pneumatycznym lecz oczywiscie nie takiego extramalnego tylko do lekkiego bujania

wiekszosc amerykanskich fur ma tylne zawieszenie piorowe, nie wiecie co robia z nimi podczas przerobki na low ridera?

EDIT:
Jakby kogos interesowalo, to podaje to czego sie dowiedzialem:

"Nie ma problemu zeby zamontowac zawieszenie do kanta. zarowno mozna
zadzialac z hydraulika jak i z npenumatyka, a waga auta pozwoli na lekkie
podskakiwanie przy odpowiednio dobranym sprzecie

Jesli chodzi o hydraulike to zestaw 2 pompowy oraz 4 akumualtory do
zasilania pomp, to wszystko laduje w baganziku, koszt zawieszenia to 6 tys
zlotych i do tego dochodzi koszt akumulatorow 1600zl i trzeba jeszcze
dokupic pare innych mniejszych rzeczy jak mocowania cylindrow, rama do
pomp, kilka przewodow do przylaczenia zasilania pomp do akumulatorow.
ogolnie to koszt wychodzi okolo 10 tys zlotych
przy pneumatyce cena wyjdzie od okolo 8 tys zl do 10tys"

[ wiadomość edytowana przez: Samael dnia 2004-07-30 14:05:43 ]

Sądzę, że dałoby się to zrobić też taniej
Ale nie jestem do końca przekonany, czy taki półlowrider miałby sens...
Co do rozlatywania sie auta...hmm...Jak byłem młodszy i jeszcze głupszy niż teraz jestem, to lubiłem sobie kancikiem poskakać...
Miałem obczajonych pare mostków, na których wyskakiwało sie dość poważnie i leciało sie w powietrzu dobrych 5 metrów...
Mój kancik nigdy nie cieszył się zdrowymi progami, a mimo to nie złamał sie, nie skrzywił i jeździ dalej...a przeżył tych skoków naprawde dużo i na dodatek większość z obciążeniem 4-5 osób...
Więc nie powinno być tak źle...
Pozdrawiam

Wow! Hydropnematyczne zawieszenie z CX/BX do kanta to dopiero modyfikacja! Jeśli ktoś coś takiego zrobi, będzie po prostu SUPER. Komforcik i technika w jednym.

no ja mysle ze zawieszenie z citroena byloby najbardziej odpowiednie. nawet jezeli chodzi o cene.wydawac 10tyz na fiata to jak dla mnie to troche za duzo. a czy czasem citroen nie jest na ramie?? jzeli tak to na rame wkladamy bude z dfa i juz jakie to proste prawda

Cytat:
2003-11-14 15:38:57, Bart128 pisze:
opony z bialymi bokami to unikat, ale mozna kupic same "boki" opon biale we wszystkich rozmiarach prawie, zaklada sie je przy montowaniu opony na felge, poszukaj w automobiliscie albo innej prasie o weteranach, powinno byc ogloszenie firmy ktora to robi....

co do boczkow - nie wiem czy to ma sens ale na allegro sprzedaja markery do opon - biale - jakby sie komus chcialo malowac to zapraszam tu - za dyche jest wasz ;P

[ wiadomość edytowana przez: yaceck dnia 2004-07-30 17:17:21 ]