Zakup Omegi A

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Dawno mnie nie bylo, bo nie sprzedalem Omege...teraz zamierzam kupic,tyle, ze chcialbym kupic z pelnym wyp. i 3 litry! Mowa o Omedze A!
Wlasnie-stad pytanie do praktykow: jaka jest roznica w eksploatacji 3 litrowki w stosunku do 2 litrowki (nie chodzi o osiagi-ceny czesci, problemy itd.)
Druga sprawa: czy w samochodzie 11-12 letnim nie jest ryzyko "posiadac" rozbudowanej elektroniki typu komputer,klima?? Jak to wszystko sie sprawuje w praktyce-prosze o przyklady problemow lub ich braku
Trzecia sprawa: gaz do 3 litrowki-czy to problem i duza roznica cenowa?
Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Jaki miałeś powód aby umieszczać 2 wątki o tym samym w ciagu niespałna 5 min??

noooo, widze,ze ktos sie czepia...
Coz, na pewno nie po to by zwrocic na siebie uwage ... tak jak Ty swoja merytoryczna odpowiedzia
A dla jasnosci ... zdarzylo sie - drugie mialo byc w ogloszeniach.

Pozdrawiam

Edit, grzeb w archiwum, tam masz wszystko.... ceny, czesci.. no i wrażenia....

Kwestia,czy 12 zaworkow,czy juz 24,roznica,no duza .

oooo przepraszam ale to nie ja na siebie zwracam uwagę!! Ja nie wale postów tu i tam aby mnie zuważyli.

Jakieś wyjaśnienie by się przydało bez upominania.

Pozdrawiam.

Edit na temat omegi A napisao tu prawie wszystko.
Na pytania Cię dręczące też. Wystarczy przeszukać forum i czytać.

Witam

Jakby co to moja jest na sprzedaż.

Shinobi ... wiesz co... ? Albo juz nic!
Pewnie wiekszosc rozumie takie pomylki i nie trzeba ich wyjasniac...!
Te Twoje 72 posty w profilu, to wlasnie z takimi CENNYMI informacjami i uwagami...! No to gratuluje!
Oczywiscie pozdrawiam!

jakoś nie widzę żeby mi rady (gdzie szukać) dawali w odróżnieniu do Ciebie

Ci nowi to zawsze do gardel sobie skacza

No jacyś tacy agresywni

Alez... gdzie tu agresja...??

Shinobi ... Bardzo fajnie, ze nie potrzebujesz rad...
Ja nie jestem tak idealnie idealny ..., a moze i dobrze ...
Pozdrawiam

Witka!
na wstepie pozdrawiam w imieniu lada klub polska...

i do rzeczy:

nosze sie z zakupem jakiegos autka "na codzien". Naturalna propozycja jest tu m.in. omeska A.
najlepiej kombi. I benzyna. rocznik dowolny, byleby buda cala.
I w zwiazku z tym mam pytanka:

-jaki silnik Waszym zdaniem jest najlepszy? Planuje gaz, wiec ekonomia mnie nie obchodzi, wazniejsza jest elastycznosc..
-jakie sa typowe usteki i na co zwrocic uwage przy zakupie? (na co moge przymknac oko - bo naprawie tanio)
-gdzie szukac rdzy i ktore miejsca dyskwalifikuja auto od razu?

z gory dziekuje za pomoc i przepraszam za zasmiecenie forum, jesli temat juz gdzies sie przewinal (wyszukiwarka jakos mi nic konkretnego nie wyrzucila - lub ja zle ja "pytalem")

Eee noooo
nie gadaj
70% dyskusji dotyczy chyba tego tematu.
Wejdź w dział kupie/sprzedam.
Tam takich watków jest ok. 10.....

ostatni i wyjatkowy raz zapodam:
jedyny słuszny silnik to 3.0 24V ( C30SE, C30SEJ). instalka gazu ( a fe!) to 4-5 tyś
jak nie zależy ci na prędkości to 2.0i (C20NE). instalka ok. 2tyś

miejsca rdzy: progi, tylne nadkola, klapa bagażnika

btw. najlepszy i tak jest C36GET, ale za zagazowanie go dostałbyś ... powiedzmy dyplomatycznie reprymendę

Adaśco.

Ty tutaj?????

Co ja widze??? Co ja czytam????

pozdrawiam

Bezdyskusyjnie silnikiem który najlepiej znosi LPG jest 8 zaworowa dwulitrówka, czyli jak napisał URG np: C20NE
Rdza hmmm: tylne błotniki pod listwami,tylne dżwi,klapa,progi,rybki,przednie kielichy na łączeniu z błotnikiem wewnętrznym.Aha,podłoga w tylnej szęści podwozia koło mocowania wahacza tylnego.

Cytat:
2004-08-06 11:52:34, adasco pisze:
-gdzie szukac rdzy i ktore miejsca dyskwalifikuja auto od razu?

Dokladnie obejrzyj, czy kroseria nie jest zlamana - lamia sie podluznice i tyl auta 'opada'. Taki samochod nadaje sie raczje jedynie na czesci, a karoseria na smietnisko (chyba, ze chesz sie bawic w spawanie/prostowanie/skladanie auta z kawalkow - ale takim smieciem raczej strach jezdzic...).

Cytat:
2004-08-06 14:17:39, raski pisze:
Co ja widze??? Co ja czytam????

a kto mowi, ze ladna sprzedaje???
ze czlowiek chce kupic omeske nie znaczy, ze zdradzi swoja milosc... o bigamii nie slyszales??? w swiecie zwierzat to chyba norma Przecie z moimi gabarytami nie moge kupic nic mniejszego.

a powaznie: dziekuje za podpowiedzi, jeszcze wciaz malo wiem o silnikach... wiadomo, ze 3.0 najlepsze, ale chyba rzadko spotykane... A ten 2.0 ma jakiesslabe strony?

wiem, ze buda w omesi jest pieta achillesowa, dziekuje zatem za dokladne wskazowki gdzie szukac rudej zarazy...
ale SEBA: co to sa "rybki" ?????