Jaką instalację do vectry B 2.0 ecotec "97

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam
Zdecydowałem się na założenie instalacji ale kogobym nie zapytał w warsztatach to doradza co innego. W głowie mentlik a wybór jeszcze trudniejdszy niż na początku. A ponieważ nie mam większego pojęcia w temacie więc bardzo proszę o poradę.
Auto to Opel Vectra B 2.0 ecotec 16v rocznik 97 135KM (kombi)
Jaką instalację założyć z tych w okolicach 2-2,5 tys zł?

[ wiadomość edytowana przez: Zubek73 dnia 2004-06-24 18:37:43 ]

witam.
możesz spokojnie założyć 2 generacji z kompem gazowym.
ważne żeby układ wysokiego napięcia był w dobrym stanie.

Cytat:
możesz spokojnie założyć 2 generacji z kompem gazowym

Tak, zgadzam się, dzięki za potwierdzenie, ale raczej chodzi mi o podpowiedź jakiejś konkretnej instalki albo chociaż firmy. U gazowników proponowano mi m.in.:
Lovato + Autronic (elektronika) za 1950
Bigas lub Lovato + Bingo lub Autronic za ok 1900 (mówił że Bigas + bingo to najlepszy wybór bo bingo najlepiej emuluje lambde, można stosować do 200KM ma lepszy odczyt stanu w zbiorniku),
BRC za 1800 - i podobno nie będzie strat mocy
I każdy mówi, że jest najlepsza bo....a o tym innym to nawet nie chce gadać. Jedni pytają o to kiedy były zmieniane świece inni mówią że sami to sprawdzą. Każdy gazownik ma chyba jakąś swoją ulubioną i tą będzie doradzał choćby niewiem co.
Co z tego wybrać, a może zupełnie co innego (z tego co poczytałem na forum - preferujesz Landi Renzo - jest lepsza ?). W końcu chyba losowanie zrobię

I założyłem Landi II gen za 1700 zł
Reduktor: LANDI
Elektrozawór gazu: LANDI
Wielozawór: TOMASETTO
Zbiornik: 44l BORMECH
Jednostka sterująca: LANDI LES ONE
Na początku było ok, potem zamuliło strasznie (przed regulacją). Po 1wszej regulacji (miała być po 1000 a była po 1,5 tys km - z mojej winy). Teraz po przejechaniu 3 tys jest ciągle ok. Nie odczuwan różnicy LPG- Pb. Auto spala w trasie 11l (+klima) 13 w mieście. Maks prędkości nie mierzyłem ale 190 jechałem ....

[ wiadomość edytowana przez: Zubek73 dnia 2004-08-10 19:27:27 ]