mar1712 Radom | mam kolejnych parę kłopotów zeswoim pugim 405 1,9
1.zauważyłem że auto krzywo stoi,tzn jedna strona jest niżej a druga wyżej,nie jest za bardzo widoczne ale jak ktoś się pryjrzy to widać,co to może być?może amory,bo jak się jedzie po dołkach to jakbym jeschał n adrewnianych kołach na wozie,wszysto w środku strzela,puka,ale jak bujnę autkiem (takie stare sprawdzenie amorów)to autko staje sztywno.
2.wziąłem się za rozbieranie maglownicy,bo w kancie kiedyś rozbierałem,tu wyjąłem tylko tą sprężynę co dociska ślimak to listwy zębatej,są tam podkładki przez które jak mówił mechanior reguluje się luz,da się tak wykasować luz,bo nowy magiel to kosztuje,chyba więcej niż mój cały samochód,u mnie luz jest i to coraz większy ale tylko jak koła są na wprost,końcówki maechanior sprawdzał,da się jakoś to zrobić?
3.Wczoraj widziałem w markecie wosk koloryzujący,był niebieski,żółty czerwony,jak czytałem nadaje on nadwoziu lekki kolorek np niebieskawy,ja mam auto beżowe,także nie wiem czy jest sens to kupować?jaki to daje efekt?Dzięki za odpowiedzi nawet jak ich nie będzie
|