Czemu silnik tak muli?

Sortuj wg daty:
rosnąco malejąco
Witam. Posiadam Renault 19 1.7 na monowtrysku 73KM. Mam problem już od długiego czasu. Mianowicie gdy stoje długo w korku lub pozostawie samochód z włączonym silnikiem przez kilka minut to gdy juszam z auta uchodzi moc Strasznie zamula. Sytuacja poprawia się po przejechaniu kilku kilometrów. Zamulanie występuje również gdy chce szybko ruszyć. Wciskam gaz gdzies tak do połowy i tak jakby się dławił i to bardzo mocno. Aha samochód miał wymieniony uk. wydechowy i wstawiony gaz(po zagazowaniu problem minimalnie się zmniejszył). Może ktoś z Was miał już podobny problem? Co możę być tego przyczyną? Dzięki z góry za odpowiedź. Thaniel poradził mi wejść na to forum może coś się wyjaśni .
Pozdr.

No wlasnie panowie poradzilem a tu cisza

Kaman

pozdr

Dodam jeszcze że problem pojawia się także gdy jest gorąco i pada deszcz. Ciężko się wtedy jeździ

Nie wiem czy u ciebie to moze byc to ale u mnie tak auto mulilo jak mialem seryjnie doprowadzane cieple powietrze z nad kolektora wydechowego no i dolot zimnego nie byl odizlowany termicznie...sprobuj pobrac powietrze z chlodnego miejsca ale nie z takiego gdzie jest bezposredni ped powietrza...aha i sprawdz czy termostat cieple zimne powietrze a filtrze powietrza po rozgrzaniu przelacza sie na zimne

skoro dzieje sie tak i na gazie i na benzynie sprawdz ustawienie zaplonu.

Dzięki za porady ale nestety wszystkie te rzeczy juz sprawdziłem Musze szukać dalej przyczyny.

Sprawdz moze przewody i swiece zplonowe.
Maly OT: Jak ogolnie sprawuje ci sie to auto ?? - Mam zamiar kupic R 19 ...